slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

«Шкода» виконала експериментальний рейс кримськими теренами 30/1/2013

29 січня вокзал Сімферополь приймав небачений тут досі рухомий склад – міжрегіональний швидкісний двоповерховий електропоїзд категорії Інтерсіті «Шкода», який виконував експериментальну поїздку маршрутом Харків-Сімферополь-Дніпропетровськ.

Його супроводжувала група фахівців (колійники, руховики, локомотивники та ін.), що ретельно занотовувала всі особливості «поведінки» потяга на новій для нього ділянці залізничного сполучення. Це необхідно, аби виявити на шляху «бар’єрні» місця, здатні сповільнити рух швидкісних електропоїздів.

Експериментальна поїздка «Шкоди» кримськими теренами – це складова планів Придніпровської залізниці щодо впровадження на півострові швидкісного руху пасажирських потягів.

«Плануємо ввести їх уже в травні цього року – на новий літній графік, - говорить начальник магістралі Ігор Гладкіх. - Вони з’єднають Сімферополь із містами мільйонниками – Дніпропетровськом, Донецьком і Харковом. Плануємо, що з Дніпропетровська у Крим пасажири добиратимуться близько п’яти годин, з Донецька – біля шести з половиною, до Харкова – шість сорок п’ять».

Запровадження швидкісного руху пасажирських поїздів територією Кримської дирекції залізничних перевезень потребуватиме комплексу підготовчих робіт: колійних, будівельних та електромонтажних. Експериментальна поїздка «Шкоди» допоможе у їх деталізації.