slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Підготовчі роботи до запровадження швидкісного руху на Крим ідуть за графіком 26/4/2013

Учергове від початку робіт із підготовки до запровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на кримському напрямку маршрутом Дніпропетровськ-Сімферополь і зворотно проїхала робоча група Придніпровської залізниці на чолі з керівником підприємства Ігорем Гладкіх.

Фахівці причетних служб інспектували стан комплексних робіт на ділянці магістралі, якою з введенням нового графіку руху пасажирських поїздів на 2013-2014рр. курсуватимуть швидкісні українські експреси.

Перевірялося зроблене колійниками, працівниками служб електропостачання, сигналізації та зв’язку, будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд та інших відповідно до плану підготовчих робіт та тих зауважень, які були висловлені під час попередніх об’їздів.

На поточний момент колійники Придніпровської залізниці вже виконали модернізацію 25, 5 км колії, середньому ремонту піддали 67, 5 км, комплексно-оздоровчому – 4, 7 км. На маршруті слідування швидкісних пасажирських поїздів середнім ремонтом відремонтовано 49 стрілочних переводів, замінено 6518 м безстикових плітей, проведено ремонти пасажирських платформ, інженерних та інших споруд.

Енергетиками магістралі проведено ревізію 373 км контактної підвіски, заміну 106 дефектних опор, ще 7 – встановлено на «кривих» ділянках шляху, оновлено 1,55 км несучого тросу, 588 ізоляторів замінено на полімерні, пофарбовано 779 металевих опор та жорстких поперечин, модернізовано освітлення на кількох десятках станцій, пасажирських платформ та переїздів.

Значні обсяги на кримському напрямку виконали і фахівці служби сигналізації та зв’язку, які приводять в належний стан пристрої сигналізації, централізації та блокування, перевлаштовують кабельні мережі та інші складові гучномовного оповіщення на станціях і платформах тощо, а також працівники служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Придніпровської залізниці. Будівельники, зокрема, вже відремонтували низку пасажирських платформ, будівель чергового по переїзду, санітарно-побутових, вокзальних та станційних приміщень і продовжують свою роботу.

Під час об’їзду ділянки Дніпропетровськ – Сімферополь особливо наголошувалося на дотриманні термінів виконання підготовчих робіт, якісному їх проведенні, а також на необхідності активно залучати до упорядкування територій, які прилягають до колій Придніпровської магістралі, керівництво місцевих підприємств, організацій та органів місцевого самоврядування. Адже наразі підпорядковані їм об’єкти чи земельні ділянки дуже контрастують з тими, де навели лад залізничники.