slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Невдовзі Кривий Ріг отримає якісно новий залізничний вокзал на станції Рокувата 2/8/2013

У Кривому Розі кипить робота з будівництва нового сучасного залізничного вокзалу станції Рокувата, над яким Придніпровська залізниця та міська влада працюють спільно.

Двоповерхова вокзальна споруда (загальною площею 1642 кв. м проти 473,71 – у колишнього вокзалу, зведеного 1916 року) розрахована на 250 місць і матиме всі переваги для пасажирів, у тому числі з обмеженими фізичними можливостями.

На першому поверсі новобудови розмістяться об’єднаний пасажирський зал і атріум, технічні приміщення, санвузли, камери схову, блок приміщень для працівників вокзалу, ліфти.

Другий поверх міститиме зал очікування з обслуговуючим блоком (приміщеннями чергового по вокзалу, довідкової, апаратної), зал із касами та кімнату відпочинку касирів. Для пасажирів з дітьми та інвалідів передбачені окремі приміщення. На цьому ж поверсі знаходитиметься платний зал очікування (сервіс-центр) та адміністративні приміщення.

Вихід на перон здійснюватиметься через вестибюль з турнікетами.

Аби невдовзі новий вокзал порадував містян на гостей Кривого Рогу, придніпровські залізничники вже виконали значні обсяги робіт.

Зокрема, установили монолітну підпірну стінку, повністю завершили фундаментні роботи, кладку стін, облаштування внутрішніх систем каналізації та ін.

Наразі виконується зовнішнє облицювання стін, облаштування покрівлі, утеплення фасаду, пароізоляція та утеплення горища тощо, а на черзі – внутрішні роботи, монтаж технічного устаткування, впорядкування привокзальної території (над останнім залізничники працюватимуть спільно з криворізькими комунальниками).

Крім вокзалу, облаштовується і залізнична платформа станції Рокувата.

Роботи на об’єкті ведуться у дві зміни силами більш як 80 чоловік із залученням 12 одиниць автотранспорту та спеціальної техніки.

Загальна сума виконаних робіт наразі становить 8 млн 343 тис. гривень.

У перший день серпня перебіг будівництва вокзалу на станції Рокувата вчергове проінспектували начальник Придніпровської залізниці Ігор Гладкіх та міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

У ході їх візиту увага приділялася не тільки обсягам зробленого, жорсткому дотриманню графіка робіт, але й їхній якості, найменшим дрібницям, оскільки, за словами очільника придніпровських залізничників Ігоря Гладкіх, це має бути вокзал для людей і будувати його треба надійно – «на віки», щоб жителі Криворіжжя – регіону-трудівника, який виконує до 60% навантажувальної роботи Придніпровської магістралі, відчували свою значущість і турботу про них.

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул залишився задоволеним темпами та якістю будівельних робіт, зазначив, що міські комунальні служби своєю чергою теж не підведуть.

Вокзал станції Рокувата – не перший інфраструктурний проект Придніпровської залізниці на Криворіжжі: попередній – сучасний вокзал ст. Апостолове, в Апостоловому ж уже готовий до прийому відвідувачів реконструйований Будинок науки та техніки, а в планах – оновлення та технічне переоснащення станції Кривий Ріг – Сортувальний.

Довідка: проектну документацію на об’єкт «Будівництво вокзалу ст. Рокувата Придніпровської залізниці» розроблено ВАТ «Інститут «Дніпрогіпротранс».

Генпідрядник будівництва - Криворізьке будівельно-монтажне експлуатаційне управління Придніпровської залізниці.