slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізничні переїзди стають безпечнішими 12/8/2013

На Придніпровській залізниці спостерігається позитивна динаміка до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод на переїздах та коліях, де за 7 місяців 2013 року сталось 3 ДТП без постраждалих проти 4-х - у минулому році, в яких ще й травмувались 3 особи.

Винуватцями всіх аварій були водії автотранспорту, що перетинав залізничне полотно.

Для забезпечення безпеки руху як залізничного, так і автотранспорту, збереження залізничної інфраструктури, попередження випадків травмування та загибелі людей на переїздах та коліях Придніпровської магістралі протягом 7 місяців поточного року на підприємстві проводили широку пропагандистську роботу: надрукували та розповсюдили на переїздах, у квиткових касах, приміських та пасажирських поїздах та серед водіїв транспортних засобів 20 тис. флаєрів з правилами безпеки руху.

Крім того, залізничники капітально відремонтували залізничні переїзди на станціях Плодородна, Федорівка, на перегоні Обільна – Мелітополь.

На перегонах Ігрень - ГРЕС, Павлопілля - Жовтокам'янка, Апостолове - Зелене Поле, Мечетна – Гайчур, Магедове – Комиш Зоря, Урожайна – Краснопартизанська, Армянськ – Вадим, Мелітополь – Тащенак, Роз’їзд 20 км - Каховське Море, Жовтокам’янка – Апостолове, Гайчур – Гуляйполе вклали 15 комплектів переїзного настилу зі збірного залізобетону, заасфальтували підходи до залізничного переїзду на перегоні Мала Білозірка - Каховське Море.

Було закрито для руху автотранспорту переїзд на перегоні Жовті Води-1 – Жовті Води-2, у розряд технологічних переведено два переїзди поблизу Синельникового-1; ще три - облаштовано засобами загороджувальної сигналізації та автоматики тощо.

На Придніпровській залізниці нагадують, що відповідно до розділу 20 Правил дорожнього руху України рух через переїзд забороняється, якщо:

- черговий по переїзду подає сигнал заборони руху — стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками; шлагбаум опущений або почав опускатися;

- увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;

- за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді;

- до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Залізничники закликають водіїв трансопртних засобів завжди дотримуватись правил дорожнього руху під час перетину переїздів чи колій, не піддавати загрозі життя та здоров`я своє, своїх пасажирів та працівників підприємства.