slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Пасажири Придніпровської залізниці не мерзнутимуть, - 31/10/2013

запевнив журналістів начальник відділу вокзалів Придніпровської магістралі Іван Леводянський під час зустрічі в регіональній редакції газети «Комсомольская правда в Украине» (м. Дніпропетровськ).

Придніпровська залізниця підготувала до цьогорічних зимових перевезень 975 пасажирських вагонів, 741 з яких обладнано електричним опаленням. Для обігріву решти закуплено необхідний запас вугілля.

«Однією з головних умов комфорту пасажирів узимку є підтримання належного температурного режиму в поїздах, а також у вокзальних і станційних будівлях.

Відповідно до санітарних правил на залізничному транспорті поїзні бригади почали опалювати пасажирські вагони, щойно температура зовнішнього повітря опустилася до + 10 º С та нижче, адже зимовий температурний режим у вагонах поїздів дальнього сполучення за нормою має становити + 18º С - +22º С.

Щоб пасажирські вагони не втрачали тепло, всі вони пройшли необхідний ремонт, вікна та двері в них обробили спеціальним герметиком. Залізничники також перевірили справність систем опалення, несправні полагодили. Тож жоден наш пасажир не змерзне у дорозі», - підсумував І.Леводянський.

Крім того, за словами начальника відділу вокзалів Придніпровської магістралі, на підприємстві оновили понад 2, 5 тис. ковдр та близько 5 тис. матраців, списавши ті, що вичерпали термін використання. На залізниці також створено запас ковдр для пасажирських поїздів дальнього слідування, який майже на третину перевищує прогнозовану потребу.

Готові до роботи у холодну пору року й усі станції та вокзали Придніпровської. Наразі їх вже опалюють для підтримання належного температурного режиму. Там, де це необхідно, є достатня кількість палива для забезпечення комфортних умов праці обслуговуючого персоналу та перебування пасажирів.

Забігаючи наперед, журналісти поцікавились призначенням додаткових поїздів на новорічні та різдвяні свята. Як зазначив Іван Леводянський, аби повною мірою задовольнити попит пасажирів на перевезення під час зимових свят, Придніпровська залізниця запланувала призначити ряд додаткових поїздів. У «піковий» період (з 25.12.2013 р. по 10.01.2014 р.) вони курсуватимуть у сполученні Сімферополь-Львів, Сімферополь-Київ, Дніпропетровськ-Київ та Дніпропетровськ-Сімферополь.

Магістраль, за словами пасажирника, також охоче приймає заявки на групові перевезення у дальньому сполученні (і не лише на свята), а за потреби і, зрозуміло, якщо є відповідна технічна можливість, неодмінно призначає додаткові вагони чи поїзди у найбільш актуальних напрямках.