slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Цьогоріч на залізниці збільшилась кількість групових замовлень на перевезення 26/12/2013

Ураховуючи попит пасажирів і власні технічні можливості, Придніпровська залізниця готова забезпечувати групові пасажирські перевезення на новорічні та різдвяні свята.

На поточний момент магістраль уже отримала замовлення на перевезення 13 тис. 382 чоловік у складі 268 груп. Для порівняння: у 2012 році за ввесь період зимових свят було перевезено 8 тис. 629 осіб у складі 232 груп.

Цьогоріч найбільш популярними напрямками зимових групових подорожей залізницею є Львів, Тернопіль та Київ, що викликано значною туристичною привабливістю цих регіонів.

Організатором туристичних поїздок та корпоративного відпочинку Придніпровська магістраль нагадує процедуру оформлення групових перевезень залізничним транспортом.

Для резервування місць організатору подорожі необхідно звернутись до спеціалізованої каси з групових перевезень на найближчому залізничному вокзалі. У письмовій заявці слід зазначити дату виїзду, бажаний номер поїзда, кількість та категорію місць, станцію відправлення та прибуття, а також повну назву, місцезнаходження і реквізити – для юридичних осіб, паспортні дані та контактний телефон – для фізичних. До заявки додається і завірений список членів групи.

Юридичні особи можуть направляти заявки на резервування місця для групових перевезень і в електронному вигляді (на поштові скриньки, які зазначено на офіційному сайті залізниці), резервування місць за телеграмами не здійснюється.

Місця для групових перевезень резервуються тільки на дати, на які вже відкрито продаж квитків.

Оплата за резервування місць вноситься готівкою безпосередньо у день замовлення або безготівково - протягом 6 днів після цього (день замовлення не враховується) за кожне замовлене місце, незалежно від того, скільки місць буде викуплено згодом.

Замовлені заздалегідь квитки також слід викупити упродовж 6 днів від дня замовлення (день замовлення не враховується). Проїзні документи по заявках, зроблених у термін від 6-ти 3-х діб до відправлення поїзда повинні бути викуплені протягом доби після замовлення, менше 3-х діб – у день резервування місць. Інші терміни викупу проїзних документів установлюються у виключних випадках.

Місця, не викуплені у встановлені строки, надходять до загального продажу, замовлення анулюється.

Якщо кількість замовлених місць перевищує половину загальної кількості місць у поїзді, у касі можуть запропонувати замовнику подорожі перевезення додатковим потягом.

Оформлення групових перевезень здійснюється за груповими проїзними документами, на яких зазначається прізвище та ім’я керівника групи. Кількість місць, оформлених на один груповий квиток, не повинна перевищувати вмісту одного вагона. За бажанням керівника групи допускається оформлення проїзних документів на окремих пасажирів у складі групи (не більше 6-ти на вагон), пільгові проїзні документи оформляються виключно на користувача пільгою зі збереженням усіх знижок.

У випадку заміни керівника групи, зміна прізвища та ім`я на групових документах здійснюється після отримання письмової заявки організатора поїздки у будь-якому пункті продажу квитків. Зміни у завірені списки для групових перевезень не вносяться.

Під час посадки до поїзда керівник групи має пред’явити провіднику проїзні документи і список, завірений печаткою каси, а той - перевірити відповідність пред’явлених пасажирами документів, які засвідчують їх особу, завіреним спискам. Пасажири, дані яких не відповідають завіреним у квитковій касі спискам, на посадку не допускаються.

Повернення платежів за невикористані групові проїзні документи, придбані безготівково, у 30-денний термін здійснюється управлінням залізниці на той рахунок, який зазначила у заявці фізична чи юридична особа. Однак попередньо слід звернутися до спеціалізованої каси для повернення зарезервованих місць у загальний продаж та погашення квитків. Повернення коштів за квитки, придбані за готівку, здійснюється безпосередньо в касі. В обох випадках організатору поїздки слід мати при собі письмову заяву та документ, який засвідчує його особу.

Для групових перевезень пасажирів за єдиним груповим квитком передбачені знижки та пільги, які надаються залізницями країн СНД та Балтії (Литви, Латвії, Естонії):

- 10% - для групи 10-24 чол. (на відстань до 2 тис. км безпересадкового проїзду);

- 15% - для групи 25 чол. та більше;

- 20% - для групи 10-24 чол. (безпересадковий проїзд більш 2 тис. км);

- 30% - для групи від 25 чол. і більше.

Однак слід зазначити, що враховується тільки кількість дорослих пасажирів, які оплачують проїзд.

Варто також пам’ятати, що діти та підлітки в різних країнах користуються різними пільгами під час залізничних поїздок, зокрема, в Україні: безоплатно подорожують до 6-ти років, до 14-ти років користуються 25-відсотковою знижкою, з 14-ти років оплачують проїзд повністю; в країнах СНД: безоплатно подорожують до 5-ти років, до 10-ти років користуються 50-відсотковою знижкою, після 10-ти років купують повний квиток; у країнах дальнього зарубіжжя: подорожують безоплатно до 4 років, до 12-ти років користуються 50-відсотковою знижкою, після 12-ти оплачують проїзд повністю.

В Україні неповнолітні до 14 років допускаються до перевезень пасажирськими поїздами тільки у супроводі дорослих, які повинні мати оригінал документа, що засвідчує вік дитини.

Щасливої дороги всім, хто у святкові дні подорожуватиме поїздами Придніпровської залізниці!