slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У 2013 році побільшало випадків вандалізму щодо приміських поїздів залізниці 24/1/2014

Упродовж 2013 року кількість випадків псування та розукомплектування приміського рухомого складу на Придніпровській залізниці збільшилась на 45,9% (54 випадки проти 37 – у 2012 році), що відповідно спричинило збільшення збитків з урахуванням відновлення з 68,9 тис. грн до 85,5 тис. грн (+24%).

Найпоширенішими діями вандалів і хуліганів є графіті та биття шибок у вікнах і дверях вагонів приміських поїздів. Так, торік на магістралі зареєстровано 21 випадок розмалювання моторвагонного рухомого складу та 24 – биття скла (ззовні та в салонах).

По кожному випадку псування і розобладнання поїздів у приміському сполученні до міліції направлялися відповідні матеріали. За підсумками 2013 року в правоохоронних органах обліковується 14 кримінальних проваджень за фактами вандальних дій на залізниці.

Придніпровські залізничники наголошують на необхідності дбайливо ставитись до найбільш затребуваного, насамперед соціальними категоріями пасажирів, виду транспорту – приміських поїздів, а також залізничної інфраструктури. Адже усунення наслідків дій вандалів і хуліганів вимагає додаткових витрат, псується та пошкоджується і без того дефіцитний рухомий склад, задіяний у приміських перевезеннях, а у випадках зовнішнього биття шибок виникає загроза здоров’ю та життю пасажирів і персоналу.