slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Дніпропетровська дитяча готується до нового сезону 27/3/2014

На Дніпропетровській дитячій залізниці (ДДЗ) розпочали активну підго-товку до нового сезону, що буде 78-м у її історії.

Зробити юні залізничники та їх дорослі колеги-інструктори запланували чимало: помити, пофарбувати, відремонтувати - у будівлі станції «Піонерська», де розташована Мала Придніпровська, на колійній мережі (тут капітально відремонтують усі 5 залізничних переїздів), а також у локомотивному та вагонному господарстві. Наведуть лад і на прилеглій до станції території, яку до того ж прикрасять квітниками.

Залізничні прогулянки парком ім. Лазаря Глоби, в якому розташована Дніпропетровська дитяча залізниця, традиційно розпочнуться 1 травня.

«Цьогоріч обіцяємо дітворі й дорослим не менш цікавий та змістовний сезон, ніж у попередні роки. Як завжди, раді будемо дітям соціальних категорій – позбавленим батьківського піклування, з вадами здоров’я, вихованцям сиротинців тощо. Подорожі для них безплатні», - розповів начальник Дніпропетровської дитячої залізниці Роман Куриленко.

Нинішнього літа юні залізничники Дніпропетровської дитячої (а їх сьогодні близько 700 осіб) мають намір узяти участь у X-ому Всеукраїнському зльоті юних залізничників, який у червні пройде в Донецьку, а також відвідати своїх колег з інших дитячих залізниць України. У Колективному договорі ДП «Придніпровська залізниця» на поїздки вихованців Дніпропетровської дитячої з обміну досвідом передбачено 45 тис. грн, ще 55 - заплановано виділити на харчування юних залізничників під час проходження навчально-виробничої практики.

Довідка: Дніпропетровська дитяча залізниця заснована 6 липня 1936 року. Протяжність її колій складає 2 км. Щорічно перевозить понад 15 тисяч дітей. На залізниці постійно працюють 6 змін з учнів 6-11 класів.