slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Запорізька дитяча магістраль практичними справами готується до літнього сезону 27/3/2014

Дитяча залізниця у Запоріжжі – одна з небагатьох в Україні, яка працює цілий рік. Утім, на магістралі теж активно готуються до літнього сезону, який розпочнеться 19 травня.

Наразі на Запорізькій дитячій проходить практика. Юні залізничники - кожен за своїм фахом – вдосконалюють свої навички під час тренувальних поїздок потягом. Інструктори запланували для своїх підопічних також екскурсії, корисні для опанування залізничних професій, - на станцію Запоріжжя-1 та Запоріжжя Ліве, а також до Мелітопольського локомотивного депо.

Крім цього, юні залізничники та їхні дорослі колеги готують до літнього сезону залізничну інфраструктуру і рекреаційну зону - прибирають територію та займаються обрізкою рослин з місцевого дендропарку. Загалом на території Запорізької дитячої залізниці росте більше тисячі рідкісних рослин, висаджені численні квітники та сад карликових дерев.

Популярний серед городян та гостей міста зоокуточок Запорізької дитячої залізниці поповнився новими мешканцями: нещодавно тут народилися ведмежа, четверо диких поросят та двоє лисенят. До кінця року у звіринець привезуть і кількох африканських страусів. Наразі мешканців міні-зоопарку, що зимували у спеціальних приміщеннях, поступово переселяють до зовнішніх вольєрів, які теж приводять до ладу юні залізничники.

Довідка: Запорізька дитяча залізниця заснована 19 травня 1972 року і є однією з найбільш розвинених дитячих залізниць України та СНД. Протяжність її колій складає 8,6 км. Тут діє одна станція і сім пасажирських платформ, тунель завдовжки 80 м, рухомий склад складається з трьох тепловозів з вагонами і однієї вантажної платформи. Щоденно роботу з дітьми проводитимуть 15 кваліфікованих працівників Запорізької дитячої залізниці.