slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На залізниці передали пораненим бійцям майже 60 літрів крові та підготували до виїзду в зону АТО санітарний поїзд 30/9/2014

Державний заклад «Станція переливання крові» ДП «Придніпровська залізниця» безоплатно передав Дніпропетровському військовому шпиталю 58 літрів крові, переробленої на еритроцити та плазму. Ця кров призначена для лікування та реабілітації військових, що отримали важкі поранення в зоні АТО.

За словами керівника залізничної станції переливання крові В’ячеслава Кравця, його заклад - відомчого підпорядкування, тож зазвичай обслуговує виключно працівників магістралі. Однак медики не змогли залишити без уваги прохання силовиків адресно здати тут кров для своїх поранених побратимів.

Зголосилися на благодійницький життєдайний крок і студенти-волонтери Державного університету залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна, та й самі медпрацівники не зосталися байдужими. Загалом в акції взяли участь близько 200 осіб.

Крім того, на Придніпровській залізниці підготували до роботи санітарний поїзд, здатний за потреби оперативно виїхати в зону АТО. Шість плацкартних пасажирських вагонів із резерву було вкомплектовано запасом постільної білизни, перевірено працездатність усіх вагонних систем, призначено й належним чином проінструктовано чергові локомотивні та поїзні бригади, вирішено питання взаємодії з персоналом відомчих медичних закладів, а також обласної медицини катастроф тощо. Наразі санітарний поїзд – «на запасній колії», однак напоготові до виконання своєї місії.