slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці шукають альтернативу природному газу 29/10/2014

У 2014 році на Придніпровській залізниці запроваджено низку заходів, покликаних зменшити використання природного газу структурними підрозділами магістралі, забезпечити стабільну роботу підприємства та належний температурний режим на інфраструктурних об’єктах навіть в умовах його жорсткої економії.

Так, ряд підприємств служб колії, приміських пасажирських перевезень, будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд, електропостачання, локомотивної служби, дирекцій залізничних перевезень наразі уже переведено або буде переведено найближчим часом на альтернативні види опалення (електрокотли та твердопаливні агрегати).

Зокрема, у будинку відпочинку локомотивних бригад Запорізького моторвагонного депо (ст. Пришиб) та у парку відстою поїздів Дніпропетровського моторвагонного депо (ст. Діївка) замість газових уже підготовлені до роботи два вугільні котли. Їх використання впродовж цьогорічного опалювального сезону дозволить зекономити 9,5 тис. куб.м природного газу. У пункті відстою поїздів на ст. Діївка до кінця року заплановано встановити ще й електрокотел.

Для заміщення природного газу альтернативними енергоресурсами розпочато роботи з облаштування системи електроопалення на станції Дніпропетровськ-Південний. Очікується економія газу в обсязі 20 тис. куб. м за сезон.

У вагонних депо залізниці (Батуринське та Мелітополь) встановлено 6 альтернативних опалювальних агрегатів (5 електрокотлів та безнапірну систему для нагріву води), невдовзі повинні облаштувати ще 14, серед яких і калориферну піч (Батуринське, Мелітополь, Мудрьона, П’ятихатки, Дніпродзержинськ).

У Запорізькому моторвагонному депо у літній період відмовилися від нагріву води газовою котельнею, натомість почали використовувати проточні електроводонагрівачі, що дало щомісячну економію природного газу в обсязі 4 тис. куб.м.