slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Іван Леводянський: «Придніпровська магістраль потурбується про комфорт пасажирів і під час зимових перевезень» 5/11/2014

Про те, як магістраль підготувалася до зимових перевезень та які нововведення у розкладі чекають пасажирів, розповів начальник відділу вокзалів Придніпровської магістралі Іван Леводянський під час прес-конференції у ІА «Мост-Днепр».

Він нагадав, що до цьогорічних зимових перевезень Придніпровська магістраль підготувала 570 пасажирських вагонів, з яких 394 обладнано електричним опаленням. У пасажирських вагонах утеплено вагонні рами та двері тамбурів, виконано зимову консервацію систем кондиціонування повітря.

«Готові до холодної пори року також вокзали та станції. Наразі у їх приміщеннях відремонтовано покрівлі, утеплено двері та вікна, налагоджено електромережі, системи водопостачання та каналізації, підготовлено вугільні склади. Підготовлено й інвентар та техніку для прибирання снігу, компресорні установки для обдуву стрілочних переводов, щоб уникнути їх обмерзання. Також відбувається заготовка піску та солі, щоб посипати платформи», - розповів Іван Леводянський.

Окрім того, на прес-конференції було приділено увагу підготовці перевезень у напрямках, популярних під час зимових свят. Так, щоб забезпечити попит на перевезення пасажирів у західному напрямку, з 29 листопада розпочне курсування поїзд Дніпропетровськ - Івано-Франківськ, маршрут якого пролягатиме через Львів, - зазначив Іван Леводянський. До Львова подорожуючі матимуть можливість дістатися ще двома потягами: № 86/85 Сімферополь-Львів та № 41/42 Дніпропетровськ – Трускавець.

Начальник відділу вокзалів закцентував увагу й на тому, що в осінньо-зимовий період окремі поїзди через зменгшення пасажиропотоку можуть курсувати за зміненим графіком. Так, з 6 листопада потяги на Москву з Дніпропетровська, Кривого Рогу та Бердянська буде об’єднано в один тригрупний поїзд. Уточнити розклад його руху пасажири можуть на сайті Укрзалізниці або безпосередньо на вокзалі.

Для забезпечення комфорту пасажирів, які мають намір подорожувати разом зі своїм авто, у складі поїздів № 79/80 сполученням Дніпропетровськ – Київ – Дніпропетровськ та № 41/42 сполученням Дніпропетровськ – Трускавець – Дніпропетровськ продовжать курсувати два спеціальні вагони-автомобілевози. У січні-жовтні 2014 року спецвагонами перевезено 847 автомобілів: з Дніпропетровська до Києва і зворотно – 696, у напрямку Трускавця та зворотно – 151. Щоб замовити перевезення автомобіля у такий спосіб, потрібно звернутися до багажного відділення вокзалу Дніпропетровськ-Головний або зателефонувати за номерами багажного відділення вокзалу (056)793-52-96, (056)793-52-62.

Також, за словами Івана Леводянського, попитом серед пасажирів користується послуга «Експрес-передача». Вона полягає у тому, що залізниця надає можливість передати кореспонденцію вагою до 200 г по території України. Вартість послуги становить 12 грн. Оформити чи отримати експрес-передачу можна у начальника поїзда, провідника штабного вагону або працівника вокзалу чи станції, де введено згадану послугу.