slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Щоб запобігти травмуванню на залізничних об’єктах, громадяни повинні неухильно дотримуватися правил безпеки 25/11/2014

Як відзначають у службі охорони праці Придніпровської залізниці, усі цьогорічні випадки травмування сторонніх осіб на коліях та переїздах магістралі сталися виключно через особисту необачність громадян, нехтування елементарними правилами поведінки на залізничних об’єктах.

Зокрема, громадяни переходили колії у неналежних місцях; перед поїздом, що наближався; знаходилися на небезпечно близькій відстані до колій або ходили ними заради розваги; нерідко ігнорували заборонні світлові та звукові сигнали на переїздах (останнє стосується насамперед тих, хто переходить дорогу в навушниках). Дехто поспішав перейти колії одразу після проходу поїзда, не впевнившись, що по сусідніх коліях не рухається ще один.

За даними фахівців з охорони праці, представниці прекрасної статі відзначають більшою обережністю. Так, за 10 місяців цього року чоловіки на залізничних об’єктах травмувалися втричі частіше, ніж жінки (47 осіб, з них 32 – з летальними наслідками проти 16 та 9 відповідно).

Задля попередження випадків невиробничого травматизму придніпровські залізничники постійно вживають комплекс організаційно-технічних заходів: на вокзалах і станціях пасажирів регулярно сповіщають по гучному звязку про правила безпеки, прибуття та відправлення поїздів, а також маневрові роботи; капітально ремонтуються залізничні переїзди та пасажирські платформи, за необхідності оновлюються прилади зовнішнього освітлення на них, друкується та розповсюджується профілактична наочність тощо.

Велику увагу на магістралі приділяють профілактичній роботі серед учнів шкіл та ПТУ у районах, прилеглих до залізничних колій. Для дітей та молоді проводять тематичні уроки, місячники безпеки руху тощо. Нагадаємо, що у рамках останнього такого заходу більш ніж 30 тисячам учнів та студентів було прочитано понад 500 тематичних лекцій із показом фільмів та роздачею спеціальних пам’яток.

Завдяки низці запобіжних заходів протягом січня-жовтня 2014 року кількість травмованих осіб, не пов’язаних із виробництвом, зменшилася на 44 (63 особи проти 107 торік). Зменшилася також кількість громадян, що отримали смертельні травми (41 проти 61 у 2013 році), а також травмувань неповнолітніх - із шести випадків торік (три зі смертельними наслідками) до двох цьогоріч (обидва смертельні).