slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Завдяки ефективній профілактиці у 2014 році невиробничий травматизм на Придніпровській магістралі знизився майже на 40% 14/1/2015

У 2014 році на Придніпровській залізниці кількість травмованих осіб, не пов’язаних із виробництвом, зменшилася на 39,7% (76 чол. проти 126 торік), а число травм зі смертельним наслідком - на 30,4% (48 проти 69 відповідно). Поліпшено і показники дитячого та підліткового травматизму: торік зафіксовано 2 нещасні випадки з неповнолітніми, обидва зі смертельними наслідками (у 2013 році було 6 таких випадків, половина - смертельні).

Для профілактики невиробничого травматизму протягом минулого року на магістралі вжито низку організаційно-технічних заходів. Зокрема, виконано плановий ремонт залізничних переїздів та посадкових платформ, оновлено прилади освітлення на вокзалах, станціях, посадкових платформах. На вокзалах і станціях за допомогою гучного зв’язку та інформаційних стендів пасажирів постійно сповіщали про прибуття-відправлення потягів та маневрові роботи, а також про правила безпечної поведінки на залізничних об’єктах. Фахівці з охорони праці провели понад 500 тематичних лекцій для більш як 30 тисяч школярів та студентів у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Серед учнівської та студентської молоді також було розповсюджено 1600 пам’яток із правилами безпеки на залізничному транспорті. До профілактичної роботи серед населення залучалися засоби масової інформації – преса, радіо, телебачення.

Як наголошують у службі охорони праці магістралі, саме неухильне дотримання правил безпеки дозволяє повністю уникнути невиробничого травматизму, а їх ігнорування призводить до нещасних випадків на залізниці. Так, торік громадяни найчастіше травмувалися у результаті невдалої спроби перетнути колію у неналежному місці (27 випадків, з них 16 смертельних) або перед поїздом, що наближається (12 випадків, 10 із летальними наслідками). Серед причин травмувань також знаходження на небезпечно близькій відстані від колій, ходіння по них, ігнорування заборонних світлових та звукових сигналів на переїздах тощо. Майже половина випадків невиробничого травматизму (47%) торік припадала на період із шостої години вечора до опівночі. Чоловіки травмувалися утричі частіше за жінок (58 випадків, з них 38 – смертельні, серед жінок - 18 та 10 осіб відповідно).