slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники: недотримання правил безпеки на залізничних об’єктах нерідко призводить до трагічних наслідків 11/3/2015

Протягом січня-лютого 2015 року невиробничий травматизм на Придніпровській залізниці зменшився на 18,8% (до 13 чоловік проти 16 торік). Однак залізничників турбує той факт, що цього року на чверть зросла кількість травм зі смертельними наслідками (10 проти 8 відповідно).

У порівнянні з жінками чоловіків цьогоріч травмувалося значно більше - 12 осіб (з яких 9 смертельно) проти одного летального випадку з представницею слабкої статі. Дітей та підлітків серед травмованих немає.

Як зазначають фахівці служби охорони праці магістралі, причиною усіх цьогорічних нещасних випадків стало нехтування правилами безпеки на залізничних об’єктах. У більшості випадків громадяни намагалися перейти колію у невстановленому місці або на небезпечно близькій відстані (менше 400 метрів) від потяга, що наближався, ігнорували заборонні світлові та звукові сигнали на переїздах тощо.

Щоб запобігти подібним нещастям, на залізниці постійно вживають низку організаційно-технічних заходів. Зокрема, на станціях, пасажирських платформах та переїздах виконуються планові ремонтні роботи, оновлюється зовнішнє освітлення. Пасажирів регулярно сповіщають про правила безпечної поведінки на залізничних об’єктах, прибуття-відправлення рухомого складу та маневрові роботи за допомогою гучного звязку та інформаційних стендів. Стало вже традиційним проведення місячників профілактично-роз’яснювальної роботи для школярів та студентів професійно-технічних училищ у районах, прилеглих до залізничної колії. Цьогоріч такий місячник пройде навесні, напередодні канікул у навчальних закладах.