slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники стали учасниками Всесвітнього дня охорони праці 28/4/2015

Сьогодні, 28 квітня, на Придніпровській залізниці відзначають Всесвітній день охорони праці, який у цьому році більш як у 100 країнах світу проходить під гаслом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці». Мета міжнародного заходу – привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми смертності на робочому місці, до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню виробничого травматизму.

Згідно з Планом заходів з підготовки та проведення Всесвітнього дня охорони праці на залізниці проведено низку зустрічей у трудових колективах на тему: «Разом підвищимо культуру профілактики в охороні праці» за участі фахівців служби охорони праці та профспілок; семінари з функціонування системи управління охороною праці на залізниці.

У структурних підрозділах магістралі також пройшли конкурси на краще робоче місце, виробничу дільницю (бригаду), кращого працівника; конкурси дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» та заходи з ушанування пам’яті загиблих на виробництві.

У куточках промислової безпеки та охорони праці структурних підрозділів було розміщено тематичну інформацію з актуальних проблем охорони праці та промислової безпеки, щодо проведення Дня охорони праці в Україні та світі, а також матеріали працеохоронної спрямованості – у засобах масової інформації та на інформаційних стендах вокзалів і станцій.

Цьогоріч зусиллями служби охорони праці та інформаційно-обчислювального центру на залізниці був створений загальнодоступний фахівцям служб та структурних підрозділів фільмофонд з питань безпеки праці на залізничному транспорті, до якого увійшло 162 відеофільми. Це більш унаочнило та суттєво полегшило навчальний процес та профілактичну роботу.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці за високі результати у справі профілактики виробничого травматизму та пропаганди культури праці на виробництві кращі представники служби охорони праці та структурних підрозділів залізниці були заохочені Фондом соціального страхування України від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань у м. Дніпропетровську, а також Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Дніпропетровській області.

Всесвітній день охорони праці на Придніпровській залізниці завершив Тиждень охорони праці, проведений на підприємстві відповідно до постанови президії Ради профспілки залізничників та транспортних будівельників України. Міжнародний захід також припав на час проведення весняного огляду стану охорони праці в структурних підрозділах магістралі, під час якого передбачено виконати комплекс заходів щодо поліпшення умов праці на робочих місцях, зокрема, провести перевірку стану будівель і споруд, насамперед аварійних; технічного стану виробничого обладнання та устаткування, машин, механізмів та інших засобів виробництва; засобів колективного та індивідуального захисту; стану робочих місць і санітарно-побутових приміщень у підрозділах залізниці; документації з питань охорони праці, технічного навчання тощо.