slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Запорізька дитяча магістраль готується до травневих свят 29/4/2015

Дитяча залізниця у Запоріжжі функціонує цілий рік. Проте сезон літніх перевезень, який традиційно розпочнеться 19 травня, у «день народження» дитячої магістралі, і тут потребує особливої підготовки.

Наразі юні залізничники та їхні дорослі колеги готують до літніх перевезень залізничну інфраструктуру та зону відпочинку – прибирають територію, впорядковують квітники та обрізають дерева з місцевого дендропарку (на території Запорізької дитячої залізниці росте більше тисячі рідкісних рослин). Приводять до ладу і зоологічний куточок – мешканців міні-зоопарку із зимових приміщень переселяють до відкритих вольєрів. До речі, вуличні «помешкання» звірят також підготують до літа – їх «декорують» зображеннями героїв мультфільмів.

Подбали на дитячій залізниці і про створення урочистої атмосфери на травневі свята. У ці дні пасажирів радуватимуть кольорові прапорці, а у поїздах лунатимуть записи дитячих пісень – як наголошують юні залізничники, виключно українською мовою.

Окрім того, на одній із зупинок, платформі «30 років Перемоги», заплановано урочистості з нагоди 70-річчя Великої Перемоги. Юні залізничники разом із дорослими колегами покладуть квіти до пам’ятної стели і зустрінуться з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

У святкові дні, дні шкільних канікул та щонеділі Запорізька дитяча чекає на дорослих та малих пасажирів з 08:30 до 16:00. Придбати квиток на останній рейс можна до 15:30.

Довідка: Запорізька дитяча залізниця заснована 19 травня 1972 року і є однією з найбільш розвинених дитячих залізниць України та СНД. Протяжність її колій становить 8,6 км. Тут діє одна станція і сім пасажирських платформ, тунель завдовжки 80 м, у рухомому складі – три тепловози з вагонами і одна вантажна платформа.