slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Юні залізничники навчалися безпеці 17/5/2011

У рамках місячника профілактично-роз’яснювальної роботи із запобігання випадкам невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед учнів шкіл, ліцеїв і коледжів, студентів вищих навчальних закладів, розташованих у районах, прилеглих до залізничних колій, який стартував на Придніпровській магістралі 18 квітня, тематичний захід пройшов і на Дніпропетровській дитячій залізниці.

До юних залізничників завітали начальник служби охорони праці Придніпровської залізниці Віктор Келембет, інженер з невиробничого травматизму служби охорони праці Придніпровської залізниці Андрій Хімчик та начальник сектору охорони праці Дніпропетровської дирекції залізничних перевезень Ольга Савченко.

Після дорослої розмови про сумні наслідки необережності громадян, яка торік спричинила загибель на коліях 127 людей (у тому числі й 3 дітей) і травмування 76-ти (у тому числі 6 дітей), а за чотири місяці поточного року – 9 і 18 осіб відповідно (неповнолітніх серед постраждалих немає), про основні причини загибелі й невиробничого травматизму на залізниці дітвора мала змогу переглянути профілактичні відеоролики й мультики, що просто і водночас красномовно проілюстрували основні правила безпечної поведінки у потягах та на об’єктах залізничної інфраструктури.

Затим командна вікторина, яка проходила в атмосфері дружньої змагальності, перевірила й закріпила набуті юними знання, а також вміння швидко мислити й давати повну відповідь на поставлені запитання. Зрештою, без нагород не зостався ніхто: краща команда отримала призи заохочувальні, а її супротивники – втішні.

Організаторів заходу порадувала та серйозність і відповідальність, з якою юні залізничники поставились до питань охорони праці та безпеки, адже чимало хто з цих підлітків, можливо, невдовзі прийде працювати на Придніпровську чи інші залізничні магістралі України.

- Загалом на Дніпропетровській дитячій залізниці опановує залізничні професії й працює вихідними для городян та гостей міста близько семисот учнів 6-11 класів, - розповів начальник дитячої залізниці Роман Куриленко. – Питання безпеки у нас першочергові, адже кожен, хто вдягнув форму залізничника, має усвідомлювати, що залізниця – це об’єкт підвищеної небезпеки, не тільки самому чітко виконувати вимоги охорони праці, але й навчати безпеці інших – родину, друзів, знайомих. Говорити ж про безпеку ніколи не буває зарано.

Унеможливити випадки невиробничого травматизму, насамперед дитячого, - саме така мета місячника профілактично-роз’яснювальної роботи, який триває на Придніпровській магістралі.

- Упродовж місяця наші фахівці відвідають близько 200 навчальних закладів, які сусідять із залізницею на території Дніпропетровської, Запорізької областей та АР Крим, - розповів начальник служби охорони праці Придніпровської залізниці Віктор Келембет. – Певен, що лекції, бесіди, вікторини, повчальна наочність змусять юних замислитись над цінністю і вразливістю людського життя, доведуть, що знання й дотримання елементарних правил цілком здатні убезпечити людину на залізничному транспорті.

Захід на Дніпропетровській дитячій залізниці пройшов у невимушеній обстановці, цікаво й корисно для всіх його учасників.