slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Головне – зберегти державне майно, а не отримати компенсацію за його пошкодження 16/6/2015

У період з 4 травня по 1 червня на Придніпровській залізниці, як і на решті сталевих магістралей України, проходив Місячник по забезпеченню збереження критих вагонів приналежності УТЛЦ під час виконання вантажних операцій. До проведення місячника Укрзалізницю спонукали непоодинокі випадки відмови вантажовідправників від критих вагонів, що надавалися їм, через незадовільний технічний стан рухомого складу, а також прагнення залізничників запобігти випадкам пошкодження критих вагонів користувачами під час навантаження (вивантаження) та суттєво підвищити безпеку цих робіт.

У заходах місячника на залізниці були задіяні фахівці Дніпропетровської, Криворізької та Запорізької дирекцій залізничних перевезень, служб комерційної роботи та маркетингу, перевезень, вагонного господарства, інспекції по збереженню вагонного парку.

Упродовж місячника було проведено 195 комісійних перевірок, під час яких після вантажних операцій оглянули 291 вагон на території промислових підприємств, ще 950 – на станціях, куди ці вагони прибувають. Було виявлено 11 критих вагонів із пошкодженнями кузова та підлоги на суму майже 3 тис. грн.

Утім, своїм головним завданням перевіряльники вважали не фіксування фактів пошкодження вантажних вагонів чи вимогу відшкодувати збитки їх власникові, а запобігання таким випадкам. Тож посилена увага приділялася контролю за правильною роботою машин та механізмів, які взаємодіють з вагонами на підприємствах, за дотриманням технології навантаження-вивантаження, правил маневрової роботи, належним утриманням під’їзних шляхів та стрілочних переводів тощо. Зокрема, під час місячника було виявлено 14 технічних пристроїв, стан яких не відповідав вимогам ГОСТу 22235-76, до усунення виявлених недоліків було заборонено роботу 11 машин та механізмів.