slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська магістраль: профілактичні заходи зі збереження вагонного парку дозволили на 11% зменшити кількість пошкоджених вантажних вагонів 22/7/2015

На Придніпровській залізниці особливу увагу приділяють збереженню вантажних вагонів. Так, протягом січня-червня 2015 року на магістралі здійснювалися перевірки промислових підприємств та портів стосовно контролю за цілісністю вантажних вагонів, дотримання вимог технологічних процесів під час навантаження-вивантаження тощо.

Під час таких перевірок виявили 389 пошкоджених вантажних вагонів та 88 розвантажувальних засобів, що не відповідають ГОСТу 22235-76. До усунення виявлених недоліків було закрито 76 стрілочних переводів, 68 під’їзних колій, призупинено роботу п’яти грейферних кранів, трьох гіркових сповільнювачів та шести вагоноперекидачів.

За виявлення пошкоджених вагонів було додатково премійовано 149 залізничників на загальну суму майже 21,6 тис. грн.

Завдяки профілактичним заходам за 1 півріччя вдалося зменшити кількість пошкоджених вантажних вагонів на 11,3% порівняно з минулим роком (543 вагони проти 612). Однак, левова частка з них (530 од.) отримали пошкодження на під’їзних коліях промислових підприємств. За даними інспекції зі збереження парку вантажних вагонів Придніпровської залізниці, перелік найбільш «недбалих» підприємств з року в рік майже не змінюється. Лідирує у цьому списку ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (279 вагонів або 51%), ПАО «ДМКД» (25 вагонів або 4,7%), ПАО «Інтерпайп ДніпроВтормет» – 18 вагонів, 3,4%) та інші великі промислові підприємства.

В цілому збитки, завдані залізниці необачними користувачами вагонів, перевищили 3,5 млн. грн. Станом на 1 липня залізниці їх компенсували у повному обсязі.

Окрім того, у січні-червні 2015 року на Придніпровській залізниці майже вдвоє зменшилася кількість вагонів, які зазнали пошкоджень від розукомплектування (174 вагони проти 259 за той же період минулого року). Стосовно 68 злочинних випадків до міліції направлено матеріали, за якими впроваджено 7 кримінальних справ.