slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Іван Федорко: «Спільно із Запорізькою обласною державною адміністрацією розвиватимемо Придніпровську залізницю та Запорізький край» 7/8/2015

6 серпня у свій перший рейс відправився додатковий нічний пасажирський поїзд № 51/52 сполученням Запоріжжя – Київ – Запоріжжя, призначений Придніпровською залізницею за домовленістю із Запорізькою обласною державною адміністрацією, щоб цілком задовольнити попит жителів регіону на перевезення у столичному напрямку та зворотно.

Про призначення додаткового пасажирського поїзда у популярному серед жителів Запорізького регіону напрямку в.о. начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко та голова Запорізької обласної державної адміністрації Григорій Самардак домовилися під час нещодавньої особистої зустрічі. Обіцяне придніпровські залізничники виконали у тижневий термін.

Новопризначений поїзд курсує за зручним для пасажирів «нічним» розкладом: відправляється із Запоріжжя о 21:45, прибуває до Києва наступного дня о 07:14, зворотно вирушає о 22:58, наступного дня о 10:25 - у Запоріжжі. Відправлення із Запоріжжя по вівторках, четвергах та неділях, з Києва - щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці.

Вісім із дванадцяти вагонів нового потяга – це плацкарт, доступний навіть соціально вразливим верствам населення. За кілька днів схему поїзда буде доповнено ще чотирма вагонами, щоб, за словами очільника Придніпровської залізниці Івана Федорка, «кожен городянин пришов на вокзал, вільно придбав квиток, сів до поїзда і дістався столиці».

«Наше завдання, - підкреслив Іван Федорко, - повною мірою забезпечувати потребу людей в перевезеннях, адже саме люди – це гордість, слава та сила будь-якого регіону».

Державне підприємство «Придніпровська залізниця» та Запорізька обласна державна адміністрація мають давні традиції плідної співпраці. Про це свідчить оновлений вокзал, безперебійні вантажні та пасажирські перевезення, зокрема, призначення на маршрут Запоріжжя-Бердянськ рейкового автобуса, який користується великим попитом серед населення. Залізниця також допомагає Запорізькому регіону, що сусідить із зоною АТО, в охороні важливих інфраструктурних залізничних об’єктів.

Новопризначений потяг став ще одним «результатом спільної роботи державної влади та державного підприємства», як зазначив на урочистостях голова Запорізької обласної державної адміністрації Григорі Самардак.

Придніпровські залізничники налаштовані активізувати й розширити ці взаємовигідні зв’язки. Зокрема, залізниця має наміри більш тісно працювати із Запорізьким вагоноремонтним заводом. Магістраль отримає якісний рухомий склад, завод – нові замовлення, а область – робочі місця та надходження до бюджету.