slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На залізниці активізують роботу з попередження невиробничого травматизму 12/8/2015

Усі випадки невиробничого травматизму на об’єктах Придніпровської залізниці у 2015 році сталися виключно через особисту необережність громадян, нехтування елементарними правилами безпеки на залізничному транспорті.

Так, протягом січня-липня на залізниці травмувалося 45 осіб, не пов’язаних із виробництвом, у тому числі 24 – зі смертельними наслідками. Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна кількість травмованих збільшилася на 4 особи, хоча на один поменшало число смертельних випадків.

Як повідомили у службі охорони праці магістралі, основними причинами травмувань і цьогоріч залишається порушення громадянами правил безпеки. Зокрема, громадяни знаходяться неприпустимо близько до краю пасажирської платформи, намагаються перейти через залізничні колії у невстановлених місцях або перед потягом, що наближається. «Хворобою» молоді є користування мобільними телефонами чи аудіоплеєрами поблизу залізничного полотна.

Зменшити невиробничий травматизм, на думку придніпровських залізничників, здатна всебічна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, а також комплексні організаційно-технічні заходи. Так, пасажирів на вокзалах і станціях постійно сповіщають по гучному зв’язку про проходження поїздів та проведення маневрової роботи, на пасажирських платформах, у залах очікування та касових залах встановлюють інформаційні стенди, а попереджувальні плакати - на щитах мостів та опорах ліній електропередач.

Планово виконуються ремонти залізничних переїздів та посадочних платформ, на станціях оновлюють зовнішнє освітлення.

Ще одним напрямком профілактичної роботи є спільні рейди воєнізованої охорони залізниці та працівників ДАІ, під час яких перевіряються умови утримання залізничних переїздів та дотримання водіями правил їх перетину. З початку поточного року на залізниці було проведено 354 таких перевірки. Окрім того, з початку року патрулями служби ВОХР за ходіння залізничними коліями у невстановлених місцях було затримано 464 порушники, ще одного - за незаконний проїзд у вантажному поїзді. З них 435 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Особлива увага залізничників – молодому поколінню. Для інформування учнів шкіл, ліцеїв і коледжів, студентів вищих навчальних закладів, розташованих поблизу залізничних колій, у 2014-2015 навчальному році було проведено 674 лекції, продемонстровано 619 відеоматеріалів, розповсюджено понад 27 тис. пам’яток та закладок у підручники «Правила поведінки на залізниці». До проведення роз’яснювальної роботи серед дітей та підлітків залучалися 336 фахівців підприємства.