slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Інформація одного із запорізьких сайтів щодо пасажирського поїзда Запоріжжя – Харків є недостовірною 9/9/2015

Поширена днями заява одного із запорізьких Інтернет-видань про нібито вдвічі більшу за попередньо оголошену вартість квитків у вагонах третього класу нещодавно призначеного Придніпровською залізницею регіонального поїзда підвищеної комфортності № 822/821 Запоріжжя - Харків не відповідає дійсності. Як і твердження про те, що на день пуску поїзда (4 вересня) у продажу були тільки квитки третього класу.

Це засвідчує навіть той скріншот, який Інтернет-видання додає до свого повідомлення. Зі знімка екрану видно, що журналісти спробували придбати квитки вартістю 78 грн 16 коп. на 4 вересня у 1-й вагон на місце № 18. Однак саме цей вагон є єдиним у зазначеному потязі вагоном ДРУГОГО класу з відповідною вартістю квитка. Решта вагонів у поїзді - ТРЕТЬОГО класу, як і повідомлялося прес-службою. Щоб переконатися в тому, що вартість проїзду у цих вагонах нижча, ніж подорож другим класом, достатньо було при замовленні вибрати у схемі поїзда не вагон № 1, а будь-який інший і натиснути на активне (тобто вільне) посадкове місце в ньому.

Вартість квитків у поїзді Запоріжжя – Харків варіюється: другий клас – від 66 грн 58 коп. до 78 грн 16 коп., третій клас – від 26 грн 52 коп. до 46 грн 93 коп. (в залежності від коефіцієнта регулювання вартості проїзду по днях тижня). Нагадаємо, що найнижча вартість проїзду (коефіцієнт 0,9) по вівторках та середах, найвища (коефіцієнт 1,1) – по п’ятницях та неділях.

Звертаємось до засобів масової інформації з проханням надавати читачам достовірну інформацію, не шукати «смажених» тем або тем, здатних безпідставно спровокувати негативний соціальний резонанс. З усіма запитаннями, а також за коментарями фахівців просимо звертатися до прес-центру залізниці за телефоном (056) 793-27-63.