slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця вітала своїх ветеранів 1/10/2015

Урочистості з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана відбулися сьогодні в управлінні Придніпровської залізниці. Старше покоління залізничників зворушливо приймало привітання від керівництва магістралі, Дорпрофсожу та Ради ветеранів.

Очільник Придніпровської залізниці Іван Федорко подякував ветеранам за багаторічну плідну працю, віддаючи належне їхньому професіоналізму та життєвій мудрості.

«Саме вам ми зобов’язані тим рівнем, який маємо зараз. Магістраль постійно змінюється, розвивається та вдосконалюється. Але увесь цей прогрес заснований на тому фундаменті, що заклало ваше покоління – вчителів та наставників», - сказав Іван Федорко.

Теплі слова та привітання на адресу ветеранів пролунали також від голови Дорпрофсожу Олександра Букреєва, начальника служби кадрової та соціальної політики Володимира Шестакова та голови дорожньої ветеранської організації Валерія Козловського.

Не обійшлося і без традиційних нагород. За вагомий внесок у розвиток Придніпровської залізниці керівництво магістралі заохотило 33 ветеранів підприємства. Зокрема, одинадцятьох з них нагородили знаками «Заслужений ветеран Придніпровської залізниці», ще 23 отримали почесні грамоти та подяки від керівництва та грошові виплати. Також 11 ветеранів були відзначені почесними грамотами дорожньої Ради ветеранів.

На цей час на обліку дорожньої Ради ветеранів знаходиться 29,6 тис. пенсіонерів та ветеранів-залізничників. Магістраль піклується про соціальний захист попередніх поколінь своїх працівників та всебічно підтримує їх.

Одним із найважливіших аспектів такої підтримки є матеріальна допомога. Грошові виплати отримують малозабезпечені, самотні та хворі люди, які потребують термінового лікування. У першому півріччі таку допомогу було виплачено 274 пенсіонерам-залізничникам. Окрім того, понад 26,3 тис. пенсіонерів мають страхові медичні поліси, внески за якими повністю сплачує магістраль.

Пенсіонери, що носять звання Почесного залізничника, користуються 50% пільгою при оплаті за послуги телефонного зв’язку та комунальні послуги, решту їм компенсує залізниця.

Усі пенсіонери-залізничники, які мають таку потребу, отримують від залізниці кошти на придбання побутового палива.

Неодмінною складовою підтримки попередніх поколінь працівників магістралі є організація їхнього відпочинку та оздоровлення. Цьогоріч у відомчих пансіонатах оздоровилися 264 пенсіонери-залізничники, ще 120 пройшли оздоровчий курс у лінійній лікарні Південно-Західної залізниці у селищі Клубівка на Хмельниччині.

Протягом 2015 року на потреби своїх пенсіонерів та ветеранів Придніпровська магістраль запланувала витратити 28,8 млн грн.