slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Легендарний ДІІТ приймав вітання з нагоди свого 85-ліття 9/10/2015

Восьмого жовтня однин із найавторитетніших залізничних вишів України - Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна святкував своє 85-річчя.

Привітати «альма-матер» прийшли десятки колишніх і нинішніх студентів вишу. Серед високих гостей заходу були і в.о. генерального директора Укрзалізниці Олександр Завгородній та в.о. начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко, представники українських залізниць, профільних підприємств та колеги по освітянській ниві.

«Ви виховуєте еліту залізничної галузі України, - сказав Олександр Завгородній у своєму вітальному слові до викладацької та студентської спільноти. – Більше половини керівного складу Укрзалізниці та шести українських залізниць – це вихованці ДІІТу. Велике вам спасибі від усього численного колективу залізничників».

Олександр Завгородній також зазначив, що на цей час залізнична галузь переживає доленосні часи – період глибокого реформування, які виведуть її на більш високий, європейський рівень розвитку, змінять не тільки технологічні процеси, але й світогляд та мислення залізничників.

«Студенти, яких ви виховуєте, прийдуть працювати вже в оновлені колективи, трудитимуться в нових умовах, - сказав Олександр Завгородній. – Тож вони повинні відповідати високим вимогам тієї кадрової політики, яку вже сьогодні запроваджує Укрзалізниця».

Утім, за словами О.Завгороднього, він певен, що викладачам вишу це під силу, адже в навчальному закладі працює висококваліфікований, згуртований, творчий колектив однодумців, який весь час росте професійно й особистісно.

Олександр Завгородній вручив керівництву ДНУЗТ ім. Лазаряна грошовий сертифікат на 50 тис. грн для поповнення фонду науково-технічної бібліотеки, зокрема літературою щодо імплементації норм Євросоюзу у сфері залізничного транспорту Крім того, керівник Укрзалізниці нагородив кращих викладачів вишу галузевими відзнаками.

З Придніпровською залізницею легендарний ДІІТ пов’язує давня, тісна і плідна співпраця. І не тільки з територіальних причин. Виш підготував не одне покоління придніпровських залізничників, виконує для залізниці науково-дослідницьку роботу, допомагає кадрами у період масових літніх пасажирських перевезень. Високу оцінку зусиллям викладацького колективу профільного навчального закладу дав у своєму привітання очільник Придніпровської залізниці Іван Федорко.

«ДІІТ - не тільки найкращий залізничний виш України, який тільки для Придніпровської залізниці підготував до 90 % її працівників, - відмітив Іван Федорко. - Ви ще й вчите молодих людей думати, шанувати залізничну професію, виховуєте в них чесніть, порядність. У ваших стінах виростають керівники залізниць, директори залізничних підприємств, науковці. Міцного вам здоров’я, теплоти сердець, творчої праці та нових злетів».

Щедрим подарунком від Придніпровської залізниці з нагоди свята стали нагороди для кращих викладачів вишу, а також 150 тис. грн – на зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу.

Примітка: ДІІТ – колишня назва Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна, що стала брендом навчального закладу.