slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На вокзалах залізниці працюють над підвищенням комфорту для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями 18/11/2015

У Дніпропетровську для пасажирів з особливими потребами вдосконалюють пандуси та систему покажчиків, а у Запоріжжі обладнують спеціальну кімнату відпочинку.

Вокзали Придніпровської магістралі повинні бути комфортними для всіх пасажирів, у тому числі і для людей з обмеженими фізичними можливостями. Робота у цьому напрямку проводиться постійно і цьогоріч має помітні результати.

Так, на одному з найбільших вокзалів магістралі - Дніпропетровськ-Головний виконано комплекс робіт, щоб зробити більш зручним перебування особливих пасажирів на території вокзального комплексу. Зокрема, двері у приміщенні добових кас обладнано спеціальними магнітними фіксаторами, які допомагають людям, змушеним пересуватися на колісних кріслах, безперешкодно потрапити всередину або вийти на перон.

Подбали і про спеціально облаштовану касу - віконечко у ній розташоване на рівні обличчя пасажира-візочника, а також перевлаштували ґанок та пандус при вході до вокзального медпункту.

Вокзал придбав два салонні колісні крісла, пристосовані до транспортування пасажирів по перону та посадки до поїзда. За габаритами таке крісло вужче за звичайний візок, є більш маневровим, тож на ньому легко пересуватися коридором вагона та заїжджати до купе.

Особливу увагу звернули на потреби подорожуючих, що мають вади зору. Біля центрального входу до вокзалу, виходу на першу платформу та до добових кас було встановлено спеціальні датчики, які реагують на рух і звуковим сигналом сповіщають слабкозорого пасажира про те, що попереду сходи. Також у місцях обслуговування пасажирів розмістили спеціальні покажчики, інформація на яких нанесена опуклим шрифтом і може читатися на дотик.

До кінця року на вокзалі Дніпропетровськ-Головний планується перевлаштувати ще один пандус - зі східного боку вокзального комплексу. З його допомогою пасажири на візку потрапляють до центрального вестибюлю, залів очікування, добових кас, багажного відділення, а також на перон. На вже існуючому пандусі невдовзі облаштують півтораметровий майданчик, на якому пасажири-візочники зможуть зупинятися для перепочинку під час підйому довгим пандусом.

На вокзалі Запоріжжя-1 до послуг пасажирів з особливими потребами також є пандуси і спеціальні тактильні покажчики. Триває облаштування спеціальної кімнати відпочинку для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, під яку переобладнують одне зі службових приміщень вокзалу.

Окрім того, на вокзалах Придніпровської залізниці пасажири з обмеженими фізичними можуть замовити перевезення у вагонах, обладнаних гідравлічними підйомниками для інвалідних візків, розширеними дверними проходами й тамбурами, та спеціальними туалетами. За даними пасажирської служби, протягом 10 місяців 2015 року можливістю подорожі у спецвагонах скористалися 832 пасажири з обмеженими фізичними можливостями (проти 546 – у минулому).