slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській магістралі посилять заходи запобігання невиробничому травматизму 11/12/2015

Попри те, що придніпровські залізничники вживають усі можливі заходи для запобігання випадкам невиробничого травматизму, у 2015 році кількість сторонніх осіб, травмованих на залізничних об’єктах, зросла на 17%.

Так, протягом січня-листопада поточного року на об’єктах магістралі отримали травми 82 особи, з яких 50 смертельно - торік було зафіксовано 70 випадків травмувань, з яких 44 зі смертельними наслідками.

Проаналізувавши ситуацію, на залізниці розробили Програму з попередження нещасних випадків невиробничого характеру на 2016 рік, яка передбачає цілий комплекс організаційно-технічних, профілактичних та пропагандистських заходів, спрямованих на посилення безпеки залізничних об’єктів, усунення чинників, здатних призвести до травмувань сторонніх осіб на залізниці, активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи з безпеки життєдіяльності/

Згідно з цією програмою у наступному році заплановано огородити небезпечні місця на залізничних станціях, у депо та інших виробничих дільницях, територію біля спусків з підвищених платформ, щоб унеможливити потрапляння людей під рухомий склад, та територію тягових та комплексно-тягових підстанцій, небезпечних з огляду на високу напругу робочих агрегатів.

Передбачений також капітальний ремонт низки залізничних переїздів, під’їздів та підходів до них, прилеглих пішохідних доріжок, перонів та посадкових платформ, оновлення перехідних настилів; забезпечення належного рівня освітлення у місцях проходу людей.

У період осінньо-зимової негоди особлива увага приділятиметься посипанню переходів, платформ та перонів, інших місць проходу пасажирів та персоналу залізниці, щоб уникнути травматичних падінь.

Посилять у наступному році й інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема сповіщення пасажирів на вокзалах і станціях по гучному зв’язку про правила безпечного поводження на залізниці, розміщення профілактичної наочності на платформах, у залах очікування, поїздах дальнього та приміського сполучення, а також на моніторах пасажирських поїздів.

Утім, працівники магістралі вкотре наголошують на тому, що запобігти травмуванню на залізничних об’єктах допоможе, передусім, особиста відповідальність громадян та дотримання ними правил безпечної поведінки.