slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Розкрадачам завадила пильність локомотивної бригади 15/1/2016

Керівництво Придніпровської залізниці прийняло рішення про заохочення локомотивної бригади Запорізького моторвагонного депо - пильність залізничників дозволила попередити можливу аварійну ситуацію внаслідок крадіжки елементів залізничної інфраструктури.

Дванадцятого січня машиніст приміського електропоїзда № 6548 сполученням Дніпропетровськ – Запоріжжя-1 Роман Смотрицький та його помічник Олександр Васютін на 221 км перегону Іларіонове – Синельникове-2 помітили на суміжній колії трьох людей, які, користуючись приставною драбиною, метушилися довкола опори контактної мережі.

Залізничників стривожило те, що група працює без обов’язкового для будь-яких ремонтних робіт сигналіста, ще й в умовах сильного туману, і не реагує на попереджуючі про наближення рухомого складу сигнали - кожен колійник чи енергетик знає, що в цьому випадку слід припинити роботу і відійти на безпечну відстань.

Тож локомотивна бригада повідомила про підозрілих людей на коліях машиніста зустрічного приміського потяга та чергового по станції Синельникове-2. З’ясувавши, що діяльність на вказаній ділянці є несанкціонованою, черговий викликав бійців ВОХР і поліцію. Однак розкрадачі, зрозумівши, що викриті, кинули свою злодійську справу і ретирувалися ще до їх приїзду.

Слід зазначити, що розкрадання елементів залізничної інфраструктури, рухомого складу та вантажів стало найчисленнішим видом несанкціонованого втручання сторонніх осіб у діяльність Придніпровської залізниці (35 випадків із загальних 77, що зафіксовані у 2015 році) і на цей час уже становить реальну загрозу безпеці залізничного руху.