slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники отримали сучасне кардіологічне відділення 1/2/2016

Придніпровська залізниця капітально відремонтувала та технічно переоснастила кардіологічне відділення Дніпропетровської дорожньої клінічної лікарні на залізничному транспорті, де щороку проходять лікування понад 1,4 тис. хворих на серцеві захворювання, зокрема з передінфарктним та післяінфарктним станом.

Увесь комплекс робіт було виконано у двомісячний термін: відремонтовано дах, переплановано палати, що дозволило збільшити їх кількість; оновлено підлогове та стінове покриття, вікна й двері, сантехніку та кахлі, влаштовано сучасні системи вентиляції, пожежної сигналізації, автономного освітлення тощо.

Окрім того, відділення повністю вмеблювали новими меблями, які було виготовлено в структурних підрозділах залізниці (ліжками, шафами, тумбочками, столами й стільцями), забезпечили необхідною побутовою технікою (холодильниками, мікрохвильовими печами, чайниками, телевізорами, бойлерами, пральною машиною), а палати та коридор – сучасно і затишно декорували.

Однак залізниця не лише створила для пацієнтів кардіології (а серед них не тільки залізничники, а й городяни) комфортні умови перебування на стаціонарі - подбали і про те, щоб лікування проводилося на новітньому обладнанні. Коштом магістралі було придбано апарати ультразвукової діагностики, спеціальні холтеровські монітори, пульсометри, безконтактні інфрачервоні термометри, а також мобільні каталки для транспортування важкохворих пацієнтів і сучасні багатофункціональні кушетки в маніпуляційні кабінети.

До речі, з-поміж нового обладнання кардіологічного відділення є й унікальні зразки - один із новопридбаних апаратів УЗД дає можливість проводити еластографію (тобто визначення щільності) м’яких тканин, що дозволить виконувати ранню і більш точну діагностику метастазів внутрішніх органів. Подібні ультразвукові апарати нового покоління в Дніпропетровську одиничні.

В.о. начальника регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Федорко зазначив, що оновлення кардіологічного відділення дорожньої лікарні – це ланка низки соціальних проектів магістралі. Так, незадовго до цього було відкрито комфортний будинок відпочинку локомотивних бригад на станції Запоріжжя-2, а на Запорізькій дитячій залізниці провели благодійну акцію для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Відсьогодні придніпровські залізничники матимуть ще й сучасне кардіологічне відділення, де зможуть пройти діагностику та профілактику серцевих захворювань, а за потреби – отримати ефективне та кваліфіковане лікування, - сказав І.Федорко. – Як відомо, серце – це «двигун» людини, і він повинен працювати надійно, особливо в тих, чия виробнича діяльність пов’язана з безпекою інших».

За словами члена правління ПАТ «Українська залізниця» Оксани Маріної, яка була присутньою на «входинах» в оновлене кардіологічне відділення, турбота про працівників є одним з основних принципів нової філософії соціального захисту в нещодавно створеному ПАТ «Укрзалізниця». Керівництво публічного акціонерного товариства започатковує і має намір підтримувати високі соціальні стандарти - це повинно стати додатковою мотивацією для працівників залізничної галузі.

Довідка: Кардіологічне відділення в Дніпропетровській дорожній клінічній лікарні діє з 1989 року. На цей час має 40 ліжок (18 палат). Персонал відділення – 24 працівники, в тому числі 5 лікарів. Проводить лікування хворих із гострим періодом інфаркту міокарда, порушеннями серцевого ритму, серцевою недостатністю тощо.