slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці майже вдвічі зросла кількість вантажних вагонів, розукомплектованих зловмисниками 27/4/2016

Придніпровські залізничники занепокоєні активізацією грабіжників, які не гребують жодною можливістю «поживитися» майном та вантажами магістралі.

Зокрема, в січні-березні 2016 року в 1,8 рази зросла кількість вантажних вагонів, з яких розкрадачі зняли металеві деталі, – 142 проти 80 одиниць за такий же період минулого року. Лише прямі збитки від злочинних дій цьогоріч склали 170 тис. грн (торік – 99 тис. грн). Найбільшу кількість крадіжок елементів вантажних вагонів було зафіксовано на станціях Верховцево (59), Новоблочна (24), Вільногірськ (16), Мелітополь (14).

За фактами розобладнання вагонного парку залізничники направили матеріали до правоохоронних органів, на цей час уже порушено 5 кримінальних справ. Однак це не лякає злодіїв і фактично не впливає на ситуацію з розкраданнями елементів рухомого складу та залізничної інфраструктури. Вочевидь, що нагальною потребою є перегляд чинного законодавства України щодо посилення відповідальності за несанкціоновані втручання в роботу залізничного транспорту, зокрема за крадіжки. Їх доцільно кваліфікувати як загрозу національній безпеці, як незаконні дії, що можуть призвести до масштабних надзвичайних подій і численних людських жертв, і покласти край існуючій практиці, коли тяжкість наслідків злочинних посягань оцінюється за остаточною вартістю вкраденого.