slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Запрошуємо залізничників у День вишиванки змінити форму на українське національне вбрання 17/5/2016

У третій четвер травня рівно 10 років тому в Україні зародилося свято, яке вже перетнуло кордони і стало міжнародним. Це свято носіння етнічного вишитого українського одягу. Цього року День вишиванки припадає на 19 травня. Запрошуємо залізничників частково змінити форму на національне вбрання.

Пропонуємо працівникам ПАТ «Укрзалізниця» підтримати ініціативу, що стала вже традицією – прийти на роботу у вишиванці. До того ж чимало працівників галузі самі захоплюються вишиванням, тому колективу буде приємно побачити їх у вбранні, вишитому власноруч. Багато вишиванок – це сімейні реліквії, подарунки від батьків чи старшого покоління. Це важливий символ та національний оберіг. Вважається, що в кольорі та узорі вишивки закодований глибокий смисл. До того ж у різних куточках України віддають перевагу своїм унікальним узорам та кольоровій гамі.

День вишиванки, яка є національною святинею, символізує традиційний зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію. Вишита сорочка є символом щасливої долі і родинної пам’яті.

У День вишиванки багато людей роблять фото на згадку в національному одязі у своїх колективах та родинах.