slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники стурбовані збільшенням кількості випадків невиробничого травматизму майже на 20% 15/6/2016

З січня по травень 2016 року на Придніпровській залізниці через власну необачність постраждали 37 громадян, з яких 23 - зі смертельними наслідками. Зокрема, за останній місяць на магістралі сталося вісім випадків травмування сторонніх осіб, сім із них завершилися летально.

Причиною більшості епізодів невиробничого травматизму було порушення правил безпеки на залізничному транспорті: громадяни переходили через колії перед поїздом, що наближається, або в невстановлених місцях, ходили по коліях чи небезпечно близько до них. Також є потерпілі внаслідок ДТП та електротравм.

Більшість цьогорічних інцидентів сталася в денний та вечірній час, ранкові години були більш спокійними. Серед постраждалих 70% - це чоловіки, жінки значно обачніші - їх 30%. Дітей серед постраждалих немає.

Кількість нещасних випадків зі сторонніми особами в порівнянні з минулим роком зросла на 19% (торік за цей час зареєстровано 31 випадок травмування, в тому числі 16 смертельних).

Щоб у подальшому запобігти нещастям на залізничних об’єктах, на підприємстві розробили Програму з попередження невиробничого травматизму. Зокрема, друкуються інформаційні брошури, плакати, пам’ятки; оновлюється освітлення вокзалів та станцій; ремонтуються пішохідні доріжки на переїздах; огороджуються небезпечні місця на території станцій і депо, встановлюють попереджувальні інформаційні стенди профілактичної тематики, тощо.

На 155 станціях та 14 вокзалах залізниці проводиться регулярне сповіщення пасажирів через гучномовці про прибуття-відправлення поїздів, маневрові роботи, тощо.

Працівники ВОХОР здійснюють патрулювання на перегонах, територіях станцій, у поїздах, щоб виявити сторонніх осіб.

Щомісячно проводяться профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо правил безпеки громадян на залізничному транспорті у навчальних закладах, насамперед, розташованих поблизу залізниці. У травні їх прослухали 1300 неповнолітніх.