slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця продовжує пристосовувати інфраструктуру своїх вокзалів до потреб пасажирів з обмеженими фізичними можливостями 2/7/2016

У рамках Програми зі створення належних умов для доступу осіб з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на 2016 рік на Придніпровській магістралі з початку року виконали комплекс робіт з адаптації вокзалів та станцій до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

Зокрема, у Дніпрі та Запоріжжі на вокзалах було встановлене спеціальне обладнання звукового оповіщення і тактильні покажчики для осіб із вадами зору. Рельєфні покажчики з’явилися, наприклад, біля кнопки виклику персоналу, в пішохідному тунелі, біля з’їзду з пандусу на перон та в інших місцях.

Тактильні «інформатори» в місцях обслуговування пасажирів із вадами зору розмістили також на станціях Синельникове-1, Чаплине, Павлоград-1, Дніпродзержинськ-Пасажирський, П’ятихатки.

На вокзалах Мелітополь, Кривий Ріг, Кривий Ріг-Головний, Новоолексіївка улаштували пандуси для інвалідних візків, Марганець та Кривий Ріг-Головний - відремонтували наявні.

Протислизька смуга з’явилася на сходах вокзалів Нікополь та Кривий Ріг-Головний, а скляні двері вокзальних будівель Дніпропетровськ-Південний, Синельникове-1, Чаплине, Павлоград-1, П’ятихатки, Дніпродзержинськ-Пасажирський захистили протиударними засобами.

На станціях Синельникове-1 та Чаплине для більшого комфорту інвалідів перевлаштували сходи та пандус, а на станції Пологи – заїзд до туалету.

Особлива увага приділялася курортним станціям Новоолексіївка та Генічеськ, адже серед пасажирів, які їдуть на оздоровлення, чимало осіб з обмеженими фізичними можливостями. Так, на вокзалі Новоолексіївка вхідні двері було розширено для безперешкодного заїзду інвалідних візків, для мало-мобільних пасажирів відкрили спеціальну касу з переговорним пристроєм «касир – пасажир», встановили кнопку виклику чергового по вокзалу, облаштували туалет. Вокзал Генічеськ отримав нову пасажирську платформу між першою та другою коліями, яку обладнали пандусом для з’їзду інвалідних візків.

Незмінною складовою Програми зі створення належних умов для доступу осіб з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури цьогоріч були також щомісячні заняття із працівниками, що входять до складу груп допомоги пасажирам з інвалідністю. У січні-травні ці групи під час посадки-висадки у поїзди надали допомогу майже 700 особам з обмеженими фізичними можливостями та їх супровідникам.

Нагадаємо, що Укрзалізниця оголосила 2016 рік роком створення належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничної інфраструктури.