slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Правління Укрзалізниці впровадило антикорупційну програму компанії 5/8/2016

З метою профілактики посадових зловживань правління ПАТ «Укрзалізниця» впровадило антикорупційну програму компанії. Відповідний наказ підписано 28 липня 2016 року. Ця програма допоможе швидше та жорсткіше реагувати на прояви корупції, вивести компанію на більш прозорий рівень роботи.

Антикорупційна програма – це документ, на основі якого будуть формуватися всі акти товариства та вноситимуться зміни до існуючих наказів, регламентів, порядків, посадових інструкцій, розпорядку дня тощо. Завдяки цій програмі кожен працівник Укрзалізниці буде чітко розуміти, яких норм він повинен дотримуватися, а також усвідомлювати дисциплінарні заходи, які можуть бути вжиті до нього в разі порушення. Це дозволить в максимально короткий термін очистити компанію від корупційних схем та виявити людей, дії яких завдають матеріальних збитків компанії, шкодять її репутації.

«В Україні загалом гігантський рівень корупції. Якщо ми хочемо змін для Укрзалізниці, неприпустимо, щоб корупція завдавала їй тяжких репутаційних ризиків, підривала довіру в клієнтів та плямувала саму професію залізничника. Не можна допускати існування різних схем, роботу в інтересах певних контрагентів. Через це компанія втрачає кошти, які необхідні для того, щоб мати ліпший сервіс, вокзали, поїзди. Ми прийняли антикорупційну програму, і вона буде втілюватися, однак це гігантська праця», – зазначив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Антикорупційна програма Укрзалізниці пройшла публічні обговорення та схвалена Комітетом Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. Також у її розробці взяли активну участь профспілкові організації. Ознайомитися з антикорупційною програмою можна на офіційному сайті Укрзалізниці.

Окрім того, в компанії вже функціонує низка механізмів, що дозволяють ефективно протидіяти проявам корупції у товаристві. Зокрема, працює гаряча лінія «Стоп корупція», на якій приймаються звернення стосовно безквиткового провозу пасажирів, зловживання посадовим становищем, крадіжок, контрабанди та інших. За кожним повідомленням, навіть анонімним, проводяться перевірки та вживаються заходи реагування. Надходять і прямі звернення до департаменту безпеки та керівництва компанії.

Крім того, Укрзалізниця перевіряє всі можливі прояви корупції, які оприлюднюють засоби масової інформації. По кожному з них проводяться службові розслідування.

Довідка: Антикорупційна програма – комплекс правил, стандартів і процедур із запобігання та виявлення корупції в діяльності Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Антикорупційна програма ПАТ «Укрзалізниця» підготовлена відповідно до статті 62 Закону України «Про запобігання корупції», Статуту публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 № 735.