slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Запорізькій дитячій залізниці зберігатиметься лист нащадкам нинішніх містян 27/10/2016

Капсулу з посланням нащадкам, яку ті дістануть тільки через півстоліття, днями урочисто замурували в одній із стін зимового саду Запорізької дитячої залізниці.

У листі, який вклали у капсулу, такі слова: «Ми – лише люди. Зі своїми гріхами і заслугами. Нужденні й заможні. Ліниві та трудолюби. Жорстокосерді й сердобольні. Небагаті на розум та інтелектуали. Спільне в нас одне – ми любимо рідне Запоріжжя. Любимо його іноді всупереч, а не завдяки. Приймаємо з його недосконалістю, дбаємо про його заповітні куточки.

Скоріш за все нас, які підписали цього листа, вже немає з вами. Ми закінчили свій шлях – кожен по-своєму. І тепер ви, наші нащадки, повинні покласти на себе ношу любові до Запоріжжя, України, Землі і до людей. Ми віримо, що ви впораєтесь. Віримо, що над вами сяє чисте прекрасне небо. І у світі перемогли Розум та Любов».

Листа підписали відомі жителі Запоріжжя – громадські активісти, політики, митці, промисловці, освітяни, журналісти та військові, зокрема: народний артист України головний диригент Запорізького академічного симфонічного оркестру В’ячеслав Редя, народний депутат України Петро Сабашук, голова Запорізької обласної організації ветеранів Великої Вітчизняної війни Іван Солодовник, доктор медичних наук, професор, академік Олександр Ніконенко, волонтер Умід Джуракулов, директор науково-виробничої фірми «Міда» Віктор Пріт, депутати Запорізької обласної ради Денис Коротенко та Геннадій Бурка; учасник АТО Олександр Порембо, заслужений діяч культури України Володимир Артем’єв, представник Запорізького інструментального заводу Олексій Литвин, ректор Запорізького класичного приватного університету, професор, доктор наук Віктор Огаренко, художниця Наталя Коробова, Ірина та Богдан Василенко (засновниця і шеф-редактор газети «Субота Плюс»).

Серед підписантів листа були також начальник Запорізької дитячої залізниці Михайло Чорненький та юні вихованці «малої» магістралі. Саме на юних залізничників покладено місію прочитати «послання в майбутнє» 20 жовтня 2066 року.