slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники стурбовані ростом невиробничого травматизму, тож посилюють профілактичну роботу і технічні заходи 11/4/2017

У 1-му кварталі 2017 року на Придніпровській магістралі було зафіксовано 21 випадок невиробничого травматизму, в тому числі 12 – зі смертельними наслідками. Серед загиблих є одна дитина.

У порівнянні з минулим роком спостерігається тенденція до зростання нещасних випадків, не пов’язаних із виробництвом, – за аналогічний період 2016 року на залізниці травмувалися 19 осіб, у тому числі 10 смертельно (+11%).

Цього року більшість постраждалих (понад 71%) потрапила під колеса потягів на залізничних перегонах, а серед станцій, де зареєстровані нещасні випадки з громадянами, – Ігрень, Синельникове-2, Апостолове, Нікополь, Кривий Ріг та Новоолексіївка.

Усі випадки невиробничого травматизму сталися з вини постраждалих, які порушили правила безпечної поведінки на залізничному транспорті та об’єктах залізничної інфраструктури. «Лідирує» – перехід через колії перед потягом, який наближається (9 випадків). У трійці основних причин травмувань також перехід через колії у невизначених місцях (5 випадків) та ходіння по коліях (6 випадків).

Серед потерпілих 57% становлять чоловіки, такий же відсоток припадає на непрацюючих осіб.

Придніпровські залізничники стурбовані зростанням невиробничого травматизму в регіонах обслуговування. Тож на залізниці посилено профілактичну роботу серед населення, вживається й низка організаційно-технічних заходів.

Зокрема, в 1-му кварталі поточного року фахівцями з охорони праці магістралі проведено майже 100 тематичних лекцій у 78 навчальних закладах. Під час зустрічей зі школярами та студентами продемонстровано профілактичні відеоматеріали для слухачів різного віку, розповсюджено 2,2 тис. пам’яток з правилами безпечної поведінки на залізниці.

На залізничних станціях, пасажирських платформа та переходах були розміщені застереження про адміністративну відповідальність за перетин залізничних колій у невизначених місцях, встановлено також 123 додаткові інформаційні стенди та покажчики безпечного проходу.

Щоденно на 155 залізничних станціях та 14 вокзалах магістралі забезпечується сповіщення пасажирів про маневрові роботи, прибуття-відправлення поїздів, правила безпечної поведінки.

Для підвищення безпеки громадян на залізничних об’єктах з початку 2017 року капітально відремонтовано три перехідні настили та два настили пішохідних мостів, майже 6,5 км повітряних електромереж, оновлено 49 світильників зовнішнього освітлення,відновлено освітлення на 7 посадкових платформах, виконано ремонт або заземлення більш як 1,1 тис. опор контактної мережі, тощо.

У 1-му кварталі поточного року залізничники також розпочалися роботи зі встановлення огородження на залізничній станції Вільнянськ, яку за останні роки неодноразово називали станцією найбільшої концентрації випадків невиробничого травматизму на залізниці.

Розпочато узгодження з місцевими органами влади питань будівництва такої ж огорожі по станції Сухачівка та на платформі 184-й км перегону Горяїнове – Діївка (Дніпропетровська область).