slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізничниця не розгубилася у нестандартній ситуації 19/6/2017

Керівництво регіональної філії «Придніпровська залізниця» прийняло рішення заохотити обхідника колій та штучних споруд Хортицької дистанції колії Тетяну Тимошенко, рішучі дії якої допомогли запобігти значним збиткам для магістралі.

Тринадцятого червня 58-річна Тетяна Тимошенко заступила на нічне чергування на посту 168-й км станції Запорізька Січ. За вікном службового приміщення шуміла злива. У вікно жінка помітила кульову блискавку діаметром 20 см, яка знаходилася біля проводу заземлення однієї з електроопор.

Коли непрохана відвідувачка зникла з очей, працівниця почула гучний звук і вийшла надвір, щоб з’ясувати, що сталося. Виявилося, що блискавка пошкодила дах будівлі посту, а разом і планку консольного ізолятора основного стрижня фіксатора опори.

Тетяна Тимошенко негайно зателефонувала черговому по станції Запорізька Січ, доповіла про пошкодження контактної мережі. А у відповідь почула, що до посту наближається вантажний поїзд, який слідує за маршрутом Запоріжжя-Ліве – Нікополь.

Не гаючи часу, жінка побігла із прапорцем назустріч составу і змогла зупинити його фактично перед самісіньким опорою. Локомотивна бригада, що керувала потягом вагою понад три тисячі тонн, успішно застосувала екстрене гальмування.

Рішучі дії залізничниці допомогли уникнути пошкодження локомотива та можливої подальшої руйнації контактної мережі. Прибулі ремонтники вже через півтори години після інциденту шляхом тимчасового відновлення змогли забезпечити рух поїздів з опущеним струмоприймачем, а ще через годину – повністю відновити контактну мережу.