slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За півроку на Придніпровській залізниці заощадили паливно-енергетичних ресурсів на суму 5,6 млн грн 3/8/117

Завдяки енергоощадним заходам у першому півріччі 2017 року на Придніпровській магістралі зекономили паливно-енергетичних ресурсів на суму 5,6 млн грн., зокрема 29,4 тонни дизельного палива, 2,6 млн кВтгод електроенергії та 32,7 тис. куб. м природного газу.

Зменшити витрати дизельного палива вдалося завдяки скороченню резервного пробігу тепловозів у вантажному русі на ділянках обслуговування локомотивних депо Мелітополь, Пологи та Синельникове, а також проведенню ремонту й модернізації на тягово-рухомому складі систем контролю витрат палива.

Електроенергію у тязі поїздів заощадили шляхом успішної організації обороту з'єднаних поїздів на ділянках Нижньодніпровськ-Вузол – Чаплине, Нижньодніпровськ-Вузол – П'ятихатки, Верховцеве – Кривий Ріг, скороченню резервного пробігу електровозів та кількості неграфікових зупинок поїздів у вантажному русі; відміни низки довготривалих енергоємних обмежень швидкості руху поїздів на перегоні Миколаївка-Донецька – Богуславський; оптимізації перевезень у приміському сполученні (скороченню кількості зупинок, коригуванню кількості й составності електропоїздів в залежності від пасажиропотоку) тощо.

У стаціонарній енергетиці заощадження енергоресурсів досягли завдяки використанню економних ламп та світильників, відключенню у нічний час зовнішнього освітлення парків і станцій, заміні комутаторних ламп на пульт-табло, впровадженню енергоефективного обладнання, застосуванню тепла тягових агрегатів для обігріву машинних залів на підстанціях, тощо. Окрім цього, за півроку для точного обліку електроенергії на залізничних підприємствах установили 67 лічильників.

Природний газ придніпровські залізничники зекономили переважно за рахунок еколого-теплотехнічного налагодження та коректної експлуатації котлоагрегатів.

Нагадаємо, що з метою ефективного використання та заощадження енергоресурсів на Придніпровській залізниці розроблено та запроваджено спеціальну Програму енергозбереження.