slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

До стабільної роботи в зимовий період готові, - Микола Кужавський 17/11/2017

Усі станції регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» склали комісійні акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період, а структурним підрозділам залізниці видано відповідні свідоцтва. «Придніпровська залізниця готова забезпечувати безперебійні та безпечні перевезення пасажирів і вантажів восени-взимку 2017-2018 року», – підсумував підготовчий період директор регіональної філії Микола Кужавський.

Готовність до роботи в складних умовах осінньо-зимового періоду перевірялася безпосередньо у структурних підрозділах та на залізничних об’єктах – під час планових об’їздів і раптових перевірок керівництва залізниці та ревізорського апарату. Неформальний і жорсткий контроль за перебігом підготовчих робіт дозволив виконати заплановані заходи максимально повно та якісно.

Зокрема, до роботи в умовах зимової негоди на залізниці підготували 298 електровозів, 163 тепловози та 17 електропоїздів, 33 одиниці снігоочисної та снігоприбиральної техніки, а також автотранспорт, механізми та інструмент, необхідні для снігоочисних робіт.

Перевірку на дієздатність пройшли і системи пневмообдувки та обігріву стрілочних переводів, пристрої електропостачання, централізованого блокування й зв’язку, від надійної роботи яких залежить безпека руху поїздів, а отже, безпека пасажирів та персоналу. Виявлені несправності було усунено.

В повному обсязі виконано протиожеледні заходи. Зокрема, на залізниці були випробувані схеми плавлення ожеледі та профпідігріву контактної мережі, на рухомому складі встановлені пристрої для механічного очищення ожеледі з контактного дроту, а всі локомотивні депо забезпечені необхідною кількістю пневмобарабанів. Це дасть можливість придніпровським залізничникам стабільно працювати навіть в умовах зимових хуртовин, заметілей та обледеніння.

Стовідсотково підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період виробничі будівлі та споруди магістралі, в яких оновлені чи відремонтовані покрівлі, утеплені виробничі та побутові приміщення, проведено ревізію систем опалення, вентиляції, водогонів, каналізаційних і електричних мереж, а також тепломереж і котелень. Під час підготовчих робіт особлива увага приділялася встановленню та перевірці справності приладів обліку енергоресурсів.

Пріоритетними завданнями у підготовчий період були соціальні питання. «Для залізничників, насамперед тих, хто працюватиме просто неба, підготовлено 56 пунктів обігріву, 16 приміщень для сушіння одягу, гардеробні та душові кімнати, - говорить директор регіональної філії Микола Кужавський. - Завдяки реорганізації роботи дорожньої служби матеріально-технічного постачання ми домоглися стовідсоткового забезпечення працівників зимовим спецодягом, а зимове спецвзуття повністю надійде вже найближчим часом. Організовано їх видачу зі складів структурним підрозділам, а на лінії – безпосередньо працівникам. Уперше за останні роки залізниця спрацювала настільки оперативно – зазвичай зимову спецодіж завозили аж до весни, а стовідсотковий поріг забезпечення був недосяжним».

Попіклувалися у регіональній філії і про більш як 1,6 тис. першозимників, для яких організували спеціальне навчання. Додаткові інструктажі з правил безпеки також провели для 14 тис. працівників, що цієї зими виконуватимуть роботу на відкритому повітрі.

«Ми робимо все, щоб залізничний транспорт у будь-яку пору року, за будь-якої погоди залишався найбільш безпечним та надійним видом транспорту в Україні, щоб українці і надалі віддавали перевагу саме залізниці, – підсумовує Микола Кужавський. – Таке завдання перед нами ставить менеджмент ПАТ «Укрзалізниця», особисто в.о.голови правління Євген Кравцов – таке завдання ставимо перед собою і ми».