slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Cтворено унікальну схему розміщення переїздів 17/10/2011

Для посилення безпеки руху поїздів через залізничні переїзди, насамперед з автомобільним та автобусним рухом, на Придніпровській залізниці створено унікальну схему розміщення переїздів. Її «автор» - помічник начальника локомотивної служби Артем Чміль.

Крім звичних позначень класності станцій та розвитку залізничної колії, меж відділень та суміжних адміністрацій, на неї схематично нанесені всі 495 переїздів Придніпровської магістралі.

Схема містить компактну, втім досить корисну для локомотивних бригад інформацію: є на переїзді черговий чи ні, які координати розміщення кожного переїзду на пікеті, яка видимість переїзду з кабіни машиніста у парному й непарному напрямках руху поїзда, чи перетинають переїзд автошляхи, а також чи були тут випадки ДТП.

Ця схема корисна, у першу чергу, для молодих машиністів та їх помічників, особливо під час слідування в складних метеорологічних умовах (у туман, снігопад, заметіль) або при закритті перегонів. Однак вона стане в пригоді й досвідченим залізничникам - маючи її під рукою, ті завжди можуть «освіжити» свої знання. Схемою також користуються фахівці служб колії та перевезень - при плануванні закриття перегонів для колійно-ремонтних робіт.

Наразі на Придніпровській магістралі ведеться робота зі створення ділянкових схем розміщення переїздів - для локомотивних бригад, які ці ділянки обслуговують.