slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Зловмисники пустили під укіс вантажний поїзд у Дніпрі - через крадіжку верхньої будови колії зійшли з рейок локомотив та вагони 19/06/2018

Зловмисники пустили під укіс вантажний поїзд у Дніпрі - через крадіжку верхньої будови колії зійшли з рейок локомотив та вагони

Сьогодні, 19 червня 2018 року, близько 4-ї ночі на станції Нижньодніпровськ-Вузол через крадіжку верхньої будови колії сталося сходження локомотива та 15 вантажних вагонів.

Про інцидент повідомлено правоохоронні органи, на місці працює комісія ПАТ «Укрзалізниця».

Сходження сталося через розкрадання злодіями болтів та скріплень головної колії № 3 станції. Вісім вагонів, що зійшли з рейок, були навантажені прокатом, трубною заготовкою та дизпаливом (5,1 та 2 відповідно), сім – порожніх.

Унаслідок інциденту пасажирські поїзди далекого сполучення не затримуються. На 01:03 запізнився на прибуття приміський поїзд Дніпро – Орлівщина. Приміський поїзд Красноград – Дніпро на цей час затримується на 01:13, Дніпро – Орлівщина - на 01:55.

Залізничники занепокоєні ситуацією, яка склалася через несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. Кількість випадків навмисних пошкоджень та розкрадань елементів техніки та інфраструктури постійно збільшується. Заходи, які вживаються залізничниками, на жаль, не дають бажаних результатів щодо зменшення кількості випадків розкрадань і пошкоджень рухомого складу, елементів верхньої будови колії, пристроїв залізничної автоматики та зв’язку. Неодноразові звернення ПАТ «Укрзалізниця» до МВС, СБУ щодо активізації роботи їх місцевих підрозділів бажаного ефекту не дають. За добу в галузі фіксується по кілька втручань, що, в багато в чому, є наслідком бездіяльності правоохоронних органів.

Усі ЗМІ, що бажають долучитися до висвітлення наслідків аварії та її причин запрошуємо взяти участь у брифінгу на місці інциденту 19 червня о 12:00 за адресою: м. Дніпро, жм Північний, вул. Ілларіонівська, 4. Акредитація за телефоном: (056) 793 27 63 або 093 104 54 12 Ірина Козлова.