slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники стали учасниками урочистого підняття Державного Прапора за участю Президента України 23/08/2018

З нагоди Дня Державного Прапора України сьогодні у м. Дніпро відбулася урочиста церемонія підняття державного стяга за участю Президента Петра Порошенка.

Серед численних учасників урочистостей були урядовці, керівники регіону й міста, представники духовенства, військових та молодіжних формувань, підприємств і установ. Делегацію регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» очолював директор філії Микола Кужавський.

Церемонія пройшла біля Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького, на пагорбі, з якого починалося місто на Дніпрі. На найвищому в країні флагштоку заввишки 72 метри, спеціально зведеному до свята, замайорів найбільший державний прапор, який коли-небудь піднімали над українськими містами. Його розміри 18 на 12 метрів, а вага – 23 кілограми.

«Державний Прапор – животворне та об'єднуюче начало. Він, незалежно від національності, мови, релігії гуртує нас в одне єдине ціле – українську політичну націю. Він об’єднує українців усього світу», – наголосив у своїй промові Президент України Петро Порошенко.

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України за участі керівника держави вперше пройшла поза межами столиці. Як зазначив Президент, вибір міста був обумовлений тим, що «саме мешканці цього краю, спадкоємці козацької слави, одними із перших стали на захист територіальної цілісності країни».