slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За сім місяців на Придніпровській залізниці вберегли від розкрадачів майна та вантажів на суму майже 2,6 млн гривень 28/08/2018

У січні-липні 2018 року працівники воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» припинили 399 крадіжок залізничного майна та вантажів, які перевозить магістраль, на суму майже 2,6 млн. грн, за підозрою в скоєнні цих злочинів затримали 285 осіб.

Більш як 40% злочинних спроб, які вдалося попередити стрільцям ВОХОР, становили зазіхання на вантажі (164 випадки), за що було затримано 93 зловмисників.

Найчастіше злодії намагалися вкрасти з вантажних потягів вугілля (47%), брухт (майже 23%), метал (понад 23%). А найбільш криміногенними ділянками залізниці у цей період були П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верховцеве (майже 28% усіх повідомлень про втручання в рух поїздів, зокрема знаходження сторонніх осіб на вагонах) та Іларіонове – Синельникове-1 – Івківка (20%).

Щоб припинити зухвалі дії зловмисників та зберегти цілісність вантажів, за сім місяців цього року працівники воєнізованої охорони 46 разів застосовували вогнепальну зброю, найчастіше – на станції Ерастівка, перегонах П’ятихатки – Ерастівка, П’ятихатки-Стикова – П’ятихатки та Вільногірськ – Верховцеве.

Для запобігання розкраданням вантажів та забезпечення схоронності залізничної інфраструктури в регіональній філії проводять системну роботу, до якої залучають і правоохоронні органи.

Зокрема, придніпровські ВОХОРівці здійснюють негласне супроводження вантажних поїздів, встановлюють засідки, виставляють пікети та патрулі на найбільш криміногенних ділянках залізниці, оперативно реагують на повідомлення про несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізниці.

Спільно з працівниками поліції проводяться перевірки пунктів приймання брухту, щоб виявити тут вантажі зі слідами маркування та деталі верхньої будови колії, рухомого складу, засобів електропостачання, сигналізації та зв’язку.

Усуваються «вузькі» місця і в забезпеченні охорони власних структурних підрозділів, інфраструктурних об’єктів та рухомого складу.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів за порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України (ходіння коліями у невизначених місцях, незаконний проїзд вантажними потягами) за сім місяців працівники воєнізованої охорони затримали 759 осіб. Усіх порушників оштрафовано.