slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця наполягає на ритмічній роботі вантажовідправників 18/01/2019

Неритмічне робота вантажовідправників, нераціональне використання ними рухомого складу ускладнюють оптимальну організацію вантажних перевезень, призводять до необґрунтованих нарікань на роботу залізниці, яка має достатні ресурси, щоб здійснювати перевезення вантажів у плановому режимі.

«Мертвий сезон», який влаштовують вантажовідправники на початку січня, наприкінці місяця перетворюється на одночасний масовий попит і претензії, нібито залізниця повною мірою не задовольняє замовлення клієнтів, – розповів директор регіональної філії Микола Кужавський. – Хоча наразі залізниця може оперувати вдвічі більшою кількістю напіввагонів ЦТЛ, ніж у попередньому місяці. Є невикористані резерви і в інших власників напіввагонів».

Однак вантажовідправники ігнорують наявні технічні можливості перевізників, як і власні планові зобов’язання щодо навантаження, легковажно відкладають основну вантажну роботу на кінець місяця.

Так, у першій декаді січня залізничникам було пред’явлено до перевезення: чорних металів – 4972 напіввагони з 8572 запланованих на цей період (58%), відповідно будівельних вантажів – 451 з 580 (78%), брухту – 67 з 210 (32%), промислової сировини – 112 з 227 (49%), мінеральних добрив – 326 з 602 (54%), вугілля – 5834 з 10428 (56%).

При середньодобовому забезпеченні вугільних підприємств напівваго-нами на рівні до 2,5 тис. одиниць упродовж десяти днів нового року шахтарі щодоби використовували лише чверть.

Як засвідчує досвід, наприкінці місяця така ситуація призведе до одночасного ажіотажного попиту на вантажні ресурси, до спроб вантажовідправників перекласти на перевізника відповідальність за свої прорахунки в плануванні чи невиконання договірних зобов’язань, насамперед експортних.

Залізничники наголошують, що спроможні перевезти заплановані вантажовідправниками обсяги вантажів за умови якісно спланованої клієнтами вантажної роботи, ритмічного навантаження упродовж усього місяця, раціонального використання навантажувальних ресурсів.