slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку року воєнізована охорона Придніпровської залізниці вберегла від розкрадань майна та вантажів на суму понад 1,8 млн грн 17/05/2019

За чотири місяці 2019 року воєнізована охорона регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» запобігла 294 крадіжкам майна та вантажів на загальну суму 1 млн 813 тис. грн (за аналогічний період минулого року – 214 випадкам на загальну суму 952 тис. грн). За підозрою у скоєнні цих злочинів було затримано 268 осіб, причому в дев’яти випадках, щоб припинити протизаконні дії зловмисників, ВОХОРівці застосовували зброю.

Майже 39 % попереджених крадіжок становили спроби розкрадання вантажів, за скоєння яких було затримано 75 осіб. Злодіїв понад усе цікавили вугілля, а також брухт, метал і металеві вироби. Найбільш криміногенними у цей період були ділянки П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верхівцеве, Іларіонове – Синельникове-1 – Новогупалівка, Чортомлик – Нікополь – Мирова, Запоріжжя-Ліве – Вільнянськ – Новогуполівка.

Для попередження розкрадань вантажів, забезпечення схоронності залізничного майна стрільці ВОХОР здійснюють супроводження вантажних поїздів з номенклатурними вантажами, патрулюють найбільш криміногенні перегони та станції, виставляють пікети й засідки, оперативно реагують на повідомлення про несанкціоновані втручання у роботу залізничного транспорту.

Спільно зі співробітниками Національної поліції проводяться перевірки пунктів приймання брухту для виявлення вантажів зі слідами маркування, деталей верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання. За чотири місяці здійснено 62 такі перевірки, на шістьох пунктах були виявлені й вилучені елементи залізничної інфраструктури.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів за порушення правил, встановлених на залізничному транспорті України, зокрема ходіння коліями у невизначених місцях, стрільцями було затримано 449 осіб. Усіх порушників оштрафовано.