slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця: будьте уважні на залізничних об’єктах! 31/07/2019

За шість місяців 2019 року локомотивні бригади регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» понад 100 разів застосовували екстрене гальмування, щоб уникнути наїзду на людей, які на станціях та перегонах перетинали колії у невстановлених місцях або перед рухомим складом, що наближався.

На жаль, попри швидку реакцію машиністів та їх помічників, уникати наїзду вдавалося не кожного разу. Адже гальмівний шлях багатотонного рухомого складу становить майже кілометр і зупинити потяг миттєво не вдається.

Тож придніпровські залізничники вкотре наголошують, що залізниця – це зона підвищеної небезпеки, і закликають громадян бути уважними та неухильно дотримуватися правил безпеки на об’єктах інфраструктури та в рухомому складі.

Зі свого боку, для попередження невиробничого травматизму на магістралі вживають комплексні організаційно-технічні заходи та проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, насамперед дітей та молоді.

Зокрема, на станціях та вокзалах залізниці здійснюється регулярне сповіщення через гучномовний зв’язок про прибуття-відправлення поїздів, маневрові та інші потенційно небезпечні для пасажирів роботи.

Залізничники забезпечують якісне утримання пасажирських платформ, переїздів та пішохідних переходів, надійну роботу загороджувальних пристроїв, звукової та світлової сигналізації, тощо.

Традиційними заходами є місячники профілактично-роз’яснювальної роботи серед населення, пасажирів, учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, у тому числі дошкільних навчальних закладів, працівників підприємств, розташованих насамперед у районах, прилеглих до залізничних колій. За півроку в регіонах обслуговування залізниці тематичні лекції проведено майже у 800 навчальних закладах, їх прослухали понад 38 тис. осіб.