slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізничники ввійшли до складу експертної групи на Національному конкурсі професійної майстерності WorldSkills Ukraine 07/11/2019

АТ «Укрзалізниця» вперше взяло участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Ukraine, надавши експертів для профільної компетенції. Мета конкурсу — підвищення престижу робітничих професій серед молоді, що відповідає пріоритетам Укрзалізниці як одного з найбільших роботодавців України.

У Кривому Розі розпочався триденний регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Його учасниками стали близько 90 фахівців різних професій. Вік конкурсантів — від 18 до 22 років.

Змагання проходять за 9 професійними напрямами, серед яких вперше з’явилася компетенція «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту». Регіональна філія «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» надала експертів, які оцінюють дії конкурсантів на профільній локації.

Звання найкращого помічника машиніста на цьому майданчику виборюють студенти закладів професійної освіти Дніпропетровської області, в яких готують залізничників, та представники гірничо-збагачувальних комбінатів Криворіжжя — Південного, Північного та Центрального, де основні залізничні професії також дуже затребувані.

Перед учасниками конкурсу поставлене завдання в умовах обмеженого часу продемонструвати свої професійні знання й навички, неухильно дотримуючись вимог з охорони праці. Зокрема, змагальники практично виконують збирання та розбирання крана машиніста автогальмівної системи тепловоза; проводять ревізію автозчепного пристрою; з’єднують повітряні рукави автогальмівної магістралі поїзда; демонструють такі елементи маневрової та поїзної роботи, як запуск та зупинка локомотива, дотримання швидкісного режиму, правильне використання автогальм у русі, подача встановлених звукових сигналів тощо.

Кожна вправа оцінюється певною кількістю балів, а недоліки виконання знижують загальний підсумковий результат.

Окрім молодих залізничників, свої професійні можливості на профільних локаціях також демонструють зварювальники, токарі, електрики, ремонтники, транспортувальники, водії дорожньо-будівельної та навантажувально-розвантажувальної техніки та ін. фахівці.

Переможці регіонального відбору отримають відзнаки та зможуть узяти участь у фінальному етапі WorldSkills Ukraine, який пройде в травні 2020 року. Окрім того, перемога є можливістю отримати вигідні пропозиції від численних роботодавців, присутніх на конкурсі. Адже конкурентоспроможний рівень професійних вмінь та навичок є основною вимогою роботодавців до своїх потенційних працівників.

Довідково: Міжнародний рух World Skills International — найбільше у світі змагання з професійної майстерності серед учнів та студентів профтехзакладів, молодих робітників віком від 18 до 22 років. Конкурс проводиться в Європі та світі кожні два роки. Долучення української молоді до цих змагань сприяє професійній орієнтації молоді, популяризації робітничих професій, а також впровадженню в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних досягнень. Організаторами конкурсу WorldSkills Ukraine виступають Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металургів України й об’єднання «Укрметалургпром».