slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За десять місяців воєнізована охорона Придніпровської залізниці припинила 740 спроб розкрадання майна та вантажів 22/11/2019

У січні-жовтні 2019 року працівники воєнізованої охорони регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» попередили 740 крадіжок вантажів і майна загальною вартістю 4 млн 389 тис. грн, за протизаконні дії затримали 679 зловмисників.

Щоб забезпечити збереження залізничного майна (інфраструктури та рухомого складу), а також вантажів, які перевозить магістраль, стрільці ВОХОР оперативно реагують на кожне повідомлення про несанкціоновані втручання в роботу залізничного транспорту, супроводжують вантажі під час транспортування, виставляють пікети й засідки, патрулюють найбільш криміногенні станції та перегони.

Спільно з місцевими органами Національної поліції за десять місяців було проведено 419 перевірок пунктів приймання брухту, насамперед, розташованих поблизу залізничних колій. На 16 виявили вантажі зі слідами маркування, деталі верхньої будови колії, рухомого складу, засобів сигналізації та зв’язку, електропостачання, про що було складено відповідні документи.

У січні-жовтні стрільці затримали 69 «чорних» лісорубів, які своїми діями завдали регіональній філії збитків на суму майже 827 тис. гривень. За зверненнями залізничників правоохоронні органи порушили 13 кримінальних справ, ще по 2 випадках тривають слідчі дії. Щоб вберегти зелені насадження у смугах відведення залізниці від несанкціонованого та варварського вирубування, працівники ВОХОР регулярно патрулюють ділянки, де найактивніше діють «чорні» лісоруби, не залишають без реагування жодне повідомлення про такі дії, взаємодіють із правоохоронцями та місцевими громадами.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів за порушення правил, встановлених на залізничному транспорті України (ходіння коліями у невизначених місцях), за цей період було затримано 1 092 особи. Усіх порушників було оштрафовано.