slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У I кварталі 2020 року Придніпровська залізниця отримала лише 12,4 % необхідної суми компенсації за пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні 20/05/2020

У січні-березні 2020 року регіональна філія «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» в приміському сполученні перевезла майже 648 тис. пасажирів пільгових категорій на загальну суму понад 14 млн 917 тис. грн. Місцеві органи виконавчої влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 12,4 % цієї суми.

Так, за три місяці з місцевих бюджетів надійшло майже 1 млн 851 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні.

Найбільшу суму компенсаційних виплат отримано по Криворізькій дирекції залізничних перевезень – майже 764 тис. грн, що становить 24,5 % суми, нарахованої за перевезення пільговиків приміськими поїздами.

По Запорізькій дирекції залізничних перевезень за цей період було відшкодовано 11,4 % коштів із необхідних 5 млн 979 тис. грн.

Найгірша ситуація – по Дніпровській дирекції залізничних перевезень, де отримано тільки 7 % компенсації з нарахованих 5 млн 821 тис. грн.

Хронічна недокомпенсація Придніпровській залізниці її фактичних витрат на соціальні перевезення у приміському пасажирському сегменті ускладнює можливості оновлювати рухомий склад та інфраструктуру, утримувати їх в справному стані, поліпшувати якість обслуговування пасажирів та асортимент послуг.

Придніпровська залізниця вкотре закликає органи місцевої влади знайти кошти для компенсації в повному обсязі її витрат на соціальні перевезення пасажирів приміськими поїздами.

Запорукою партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення в приміському сполученні, повинні бути двосторонні договори між замовниками пільгових перевезень та перевізником і сумлінне виконання сторонами своїх зобов’язань.