slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За сім місяців воєнізована охорона Придніпровської залізниці запобігла 471 крадіжці майна і вантажів 20/08/2020

У січні-липні 2020 року воєнізована охорона регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» попередила 471 спробу розкрадання майна та вантажів на загальну суму понад 2 млн 797 тис. грн. За злочинні дії було затримано 457 осіб.

Зокрема, за сім місяців працівники ВОХОР попередили 266 крадіжок вантажів, які перевозила магістраль, орієнтовною вартістю понад 1 млн 397 тис. грн. Найчастіше злодії зазіхали на вугілля (69% усіх попереджених спроб), брухт (18%), метал і вироби з металу (9%).

Щоб забезпечити схоронність залізничного майна та вантажів, воєнізована охорона залізниці забезпечує супровід поїздів з вантажами, які найбільше цікавлять розкрадачів; виставляє пікети та патрулі, влаштовує засідки на найбільш криміногенних ділянках та станціях залізниці. Цього року до таких належать станції Синельникове-1 і Таврійськ, ділянки П’ятихатки-Стикова – Ерастівка – Верхівцеве, роз’їзд Орлянка – Таврійськ, Чортомлик – Нікополь – Мирова, а також Запорізький залізничний вузол – Пологи.

Оперативні групи ВОХОР швидко реагують на повідомлення про незаконні втручання сторонніх у роботу залізниці, успішно взаємодіють з місцевими правоохоронцями.

Поширеною практикою є й спільні перевірки пунктів приймання брухту, насамперед, у прилеглих до залізниці районах. За сім місяців проведено 72 такі рейди. На 7 перевірених пунктах виявлено вантажі зі слідами маркування та деталі залізничної інфраструктури. Діяльність цих пунктів припинено.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів за ходіння коліями у невизначених місцях стрільці ВОХОР затримали 599 осіб. Усіх порушників правил, встановлених на залізничному транспорті України, було оштрафовано.